Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΒΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ 2021


Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.Στους ήδη χιλιάδες νεκρούς προστίθενται δεκάδες κάθε 24ωρο που περνά,οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο.Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στη Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες.Εκεί έχουν τη ρίζα τους τα σημερινά αδιέξοδα και δεν πείθει κανέναν ο πρωθυπουργός όταν ισχυρίζεται ότι “κάνει ότι μπορεί”.Την πεπατημένη ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση.Γι’αυτό δεν παίρνει τόσο καιρό τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό απεγνωσμένα  ζητάνε οι υγειονομικοί και όλοι οι φορείς του λα’ι’κού κινήματος. Προσπαθεί να διαχειριστεί την “καυτή πατάτα” της πανδημίας με μπαλώματα και μερεμέτια σε ένα ετοιμόροπο σύστημα Δημίσιας υγείας.

Η κατάσταση στην οικονομία θα ήταν πολύ καλύτερη αν το Δημόσιο σύστημα υγείας μπορούσε να καλύψει τις σύγχρονες λαικές ανάγκες.Τα αλλεπάλληλα lockdown δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά έκφραση των αδιεξόδων της ίδιας αντιλαικής πολιτικής που  εκδηλώνεται και στην οικονομία και στην Δημόσια υγεία.Ποιός λέει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στους κινδύνους για την υγεία και τον αργό θάνατο από την οικονομική ασφυξία ; Η αντιλαική πολιτική σε όλα τα μέτωπα είναι που θέτει τέτοιο αισχρό δίλλημα και όχι η πανδημία!

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 30 Μάρτη και ώρα 7:30 μ.μ. πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρίκαλα

Διεκδικούμε:

·         Άμεσα μέτρα θωράκισης του Δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ ,διεύρυνση του αριθμού  ΜΕΘ.

·         Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμί και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

·         Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωσης για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

·         Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

·         Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία.Να μπει τέρμα στην καταστολή.

·         Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πλητόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

·         Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

·         Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες.Να διαγραφούν τόκοι πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενος και το 50%  για όσους είμαι άνεργοι.

·         Ο τρέχον κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ευήσιο εισόδημα κάτω από 12000 ευρώ.Άρση των περιορισμών στα κριτήρια ώστε να εισαχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης.

·         Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12000 ευρώ απο το οικονομικό έτος 2019.Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος.Την μείωση των έμμεσων φόρων.

·         Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού,χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

·         Να διαγραφούν τα χρέη για τον κλάδο υγείας,να καταργηθεί η ενλόγω εισφορά,οι δαπάνες για την υωεία να καλυφθούν από τον κρατικό προυπολογισμό.

·         Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες,ΔΕΗ για όσω διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα.Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως,νερό,τηλέφωνο χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

·         Την αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πληστειριασμών πρώτης κατοικίας.Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

·         Απαλλαγή για δημοτικά τέλη για 6 μήνες γιαα τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές.ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

·         Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προυποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.