Τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι πληρωμές από το κράτος μέχρι τις 15 Μαρτίου



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης του κράτους σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.


Ειδικότερα, έως τις 5 Μαρτίου θα καταβληθούν:


*Ο πρώτος μήνας της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.


Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου, η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου. Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου. Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:


*Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος


*Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως)


*Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως)


*Εφάπαξ, επιδόματα, ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, κηδείας, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και επιδοτούμενη άδεια μητρότητας


Την Παρασκευή 5 Μαρτίου θα καταβληθούν:


*Αναστολές συμβάσεων εργασίας Φεβρουαρίου


*Αναστολές συμβάσεων εργασίας παρελθόντων μηνών για τις οποίες έχουν γίνει συμπληρωματικές δηλώσεις


*Μονομερείς δηλώσεις προηγούμενων μηνών


*Μηχανισμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Ναυτικοί


Μέχρι 10 Μαρτίου θα δοθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους ναυτικούς για το τελευταίο τρίμηνο του 2020.


Αναδρομικά κληρονόμων


Στις 10 Μαρτίου θα λάβουν τα αναδρομικά των θανόντων συνταξιούχων οι κληρονόμοι που έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας έως τις 28 Φεβρουαρίου


Επιστρεπτέα προκαταβολή


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και για την καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, η οποία θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ωστόσο από τις 721.000 αιτήσεις που έχουν γίνει οι 400.000 εκτιμάται ότι θα την λάβουν.


Μειωμένα ενοίκια


Από τις 15 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για τα ενοίκια Ιανουαρίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η καταβολή του ποσού θα ξεκινάει δεκαπέντε ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης Covid και θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών. Υπενθυμίζεται ότι από την καταβολή ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο αλλά και Μάρτιο απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις της εστίασης, το λιανεμπόριο, επιχειρήσεις του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι), κομμωτήρια, γυμναστήρια, επιχειρήσεις του αθλητισμού, του τουρισμού όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.