Τελευταίες Ειδήσεις

Αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική - Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή επιστημόνων



Λίγο μετά τις 14:30 ολοκληρώθηκε στο μέγαρο Μαξίμου η έκτακτη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νϊκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.


ΟΒασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση για να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.


Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η επιτροπή θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί σήμερα τις αποφάσεις της για τα νέα μέτρα.


Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν τα τελευταία δεδομένα, καθώς και να «ζυγιστούν» τα οφέλη αλλά και οι επιπτώσεις ενός νέου lockdown. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται μια νέα «έκρηξη» στα νέα περιστατικά κορωνοϊού , με έγκυρες πηγές να κάνουν λόγο για 1.700 νέα κρούσματα.


Η πορεία των κρουσμάτων, και τα στοιχεία από τα λύματα, τις τελευταίες ημέρες, σήμαναν έναν πραγματικό συναγερμό στους επιστήμονες και την κυβέρνηση, επαναφέροντας «βίαια» στο τραπέζι το σενάριο του lockdown.


Το πρωί, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως αν και σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική. "Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος" δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο ΟΡΕΝ.


Ξεκαθάρισε πως οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορvνοϊού και καθίσταται έτσι αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.