Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος στον ενοριακό Ιερό Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων,Καλαμπάκας



Στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.
 
Στο κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την γνωστή από όλους παραβολή των ταλάντων. 
 
"Ο Θεός", τόνισε ο κ. Θεόκλητος, "έχει διανείμει τα χαρίσματα και τα τάλαντα σε κάθε άνθρωπο με διαφορετικό μερίδιο, κάτι που εξωτερικά μπορεί να φαίνεται άδικο, αλλά αυτό έχει γίνει με θεϊκή σοφία και δικαιοσύνη, αφού έχει αξιολογηθεί η δυνατότητα του καθενός ανθρώπου. Ο Θεός δεν ζητά από τον άνθρωπο να αυξήσει στον ίδιο βαθμό το δώρο που του εμπιστεύεται, αλλά περιμένει έστω και μία μικρή προσπάθεια για να τον ανταμείψει."
 
Εξήγησε, τέλος, την σημασία της αξιοποίησης των χαρισμάτων που έχουν δοθεί από τον Θεό στον κάθε άνθρωπο και την επιμέλεια που πρέπει να δείξει ο καθένας από μας ώστε να μην γίνει οκνηρός και πονηρός δούλος, αλλά να εργασθεί και να ακούσει το "εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ! ἐπὶ ὀλίγα ἦς πιστός, ἐπὶ πολλῶν σε καταστήσω· εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ κυρίου σου."
 

0

2

3

4

5

6

7

8

9

b1

b2

b3

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.