Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Σφίγγει η θηλιά γύρω από τον λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας αφού καθημερινά γεγονότα αποδεικνύουν, πως ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.

«Φως στο τούνελ» δυστυχώς δεν υπάρχει σε κανένα τομέα και γι’ αυτό το επίπεδο της ζωής των πολιτών και η ψυχολογική τους κατάσταση επιδεινώνεται από μέρα σε μέρα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας κάνει έντονη την παρουσία του, μαζί με την τρομολαγνεία της Κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε. …!

Έχει άδικο ο Ηλίας Μόσιαλος που είπε να σταματήσει η τρομολαγνεία;

Αρχίζουμε να συνηθίζουμε σε καταστάσεις, όπως η ψυχολογική βία, η ηθική απομόνωση και ο σεξισμός.

Η πραγματική Οικονομία είναι διασωληνωμένη εδώ και 12 χρόνια, από την εποχή των Μνημονίων, που έφερε ο Γεώργιος Παπανδρέου με τα όσα είπε, τότε, από το Καστελόριζο.

Τώρα με τον καταστροφικό λοιμό η κατάσταση χειροτέρευσε περισσότερο.

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είναι χωρίς καμμία ουσιαστική προστασία.

Με το να μετακυλά ο Πρωθυπουργός τα χρέη από τον ένα μήνα στον άλλον και από το ένα εξάμηνο στο άλλο, αυτό δεν είναι λύση.

Ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς δεν δίνει καμμία ελπίδα και καμμία δυνατότητα να πληρωθούν κάποτε όλες αυτές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στο σφυρί, από τον ερχόμενο Μάρτιο, χιλιάδες ακίνητα πολιτών για χρέη.

Ασφαλώς και έρχεται μία «πανδημία» πλειστηριασμών, που θα σβήσει την ζωή χιλιάδων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

«Ακορντεόν» ο βίος όλων και η αγορά αγαθών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να πάρει τα κλειδιά από επιχειρήσεις, την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι την Παρασκευή 5-2-2021 ανακοινώθηκε η εφαρμογή του μέτρου «Take Away», στις 6-2-2021 το αναίρεσε και μετά από δύο ώρες το εφάρμοσε ξανά.

Ο Πρωθυπουργός στην Βουλή ανακοίνωσε την αύξηση των προστίμων από 300€ σε 500€, για παραβάσεις των κανόνων καταπολέμησης της πανδημίας και μετά από δύο ώρες το ανακάλεσε.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων στους μαθητές και μετά από λίγες ώρες το έκανε «γαργάρα».

Το Μπάχαλο συνεχίζεται και με τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων. Πως θα πείσουν την κοινωνία αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους;

Την μία ημέρα ανοίγουν τα σχολεία και την άλλη οι μισοί θέλουν να τα κλείσουν.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα το Σαββατοκύριακο, κυρίως στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, είναι παραλογισμός.

Έτσι από τις 6 το απόγευμα οι δυστυχισμένοι πολίτες των παραπάνω περιοχών θα λένε Καληνύχτα.

Τα σκάνδαλα με τον διορισμό «ημετέρων», όπως στο Κρατικό θέατρο, βγάζει δυσοσμία.

Ο εμβολιασμός για την πανδημία με περισσότερα από χίλια εμβολιαστικά κέντρα, τελικά δεν γίνεται, παρά τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού.

Το μέτρο αυτό, που θα προστατεύσει τους πολίτες και την οικονομία, περπατά με βήμα χελώνας, εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων.

Παράλληλα, οι οργανώσεις του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού καθημερινά κατακεραυνώνουν την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ασυνέπεια και την αδυναμία της να στηρίξει το ΕΣΥ, όπως πολλάκις υποσχέθηκε.

Τεράστια τα προβλήματα της χώρας μας, από την ανωνυμία του διαδικτύου, το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, την λαθρομετανάστευση αλλά και τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως «βγάλαμε τα πλοία μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκική σημαία και αναγκάσαμε τους αντιπάλους μας να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Παρά ταύτα, οι διερευνητικές επαφές με τους Τούρκους συνεχίζονται, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Δύσκολα, όμως, είναι τα πράγματα και στο Υπουργείο Παιδείας, με το αλαλούμ της Κεραμέως.

Όσο για τους συνταξιούχους, που παίρνουν προσωρινή σύνταξη, ελπίζουν ότι την κανονική δεν θα την πάρουν … πολύ αργά.

Σ’ όλα αυτά ο Πρωθυπουργός είναι απλά θεατής και τα μέτρα που παίρνει για την αγορά είναι σαν δόσεις ασπιρίνης σε άνθρωπο με βαρύ νόσημα.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται διάφορα μέρη της Ελλάδος, σαν περιοδεύων θίασος, εν μέσω κορονοϊού και οι εκλογολόγοι έπιασαν κιόλας δουλειά.

Εικόνες ντροπής για τα όσα έγιναν το προηγούμενο Σάββατο, στην Ικαρία.

Δεκάδες στελέχη της ΝΔ, παρόντος και του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρακάθησαν σε γεύμα στο σπίτι τοπικού πολιτικού προσώπου, με δεκάδες αστυνομικούς να περιφρουρούν την συγκέντρωση, χωρίς κανένα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Οι απλοί πολίτες λένε «Καληνύχτα» από τις 6 το απόγευμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης γευματίζει μετά κουστωδίας.

Εάν οι «Ακροδεξιοί» και οι «Γραφικοί», κατά δήλωση του Αρχηγού της ΝΔ, γνώριζαν προεκλογικά τι θα έλεγε και τι θα έπραττε μετεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνονταν ούτε κατά διάνοια Πρωθυπουργός της χώρας.

Πάντως, οι πρόωρες εκλογές του Φθινοπώρου δεν θα μοιάζουν σε τίποτε με τις εκλογές του 2019, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψάχνεται «κάτω από την ομπρέλλα»».

«Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού», όπως έλεγε και ο αρχαίος ποιητής Μένανδρος (342-291 π.Χ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.