Τελευταίες Ειδήσεις

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Ο όγκος και η σοβαρότητα των προβλημάτων, που καθημερινά αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυξάνονται και κοντεύουν να γίνουν μη διαχειρίσιμα.

          Ακόμα και οι πλέον αισιόδοξοι πολίτες νοιώθουν απογοητευμένοι και δεν αντέχουν άλλο τον εγκλεισμό.

          Η Άγκυρα ψάχνει για καβγά.

          Οι ρητορικές απειλές του Σουλτάνου και οι επιχειρήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ωμός εκβιασμός, κατά παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

          Φωτιά στο σκηνικό των διερευνητικών επαφών βάζει ο μεγάλος «Πειρατής» με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

          Μέχρι τις 7 Μαρτίου 87 πλοία, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα και πληθώρα αποβατικών δυνάμεων θα κάνουν «πάρτι» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με το πλοίο «Τσεσμέ».

          Όλα αυτά δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα, ναρκοθετούν κάθε διπλωματική κίνηση και αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

          Οι διερευνητικές επαφές τορπιλίζονται, εάν και κανείς δεν περίμενε κάτι θετικό απ’ αυτές.

          Η Τουρκία εξάγει τα μεγάλα εσωτερικά της προβλήματα, για να καλύψει την τραγική οικονομική της κατάσταση, την φτώχεια, την ανεργία και την πολιτική αποσταθεροποίηση.

          Οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις Τούρκων αξιωματικών έχουν απογυμνώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και η ικανότητά τους να ανταποκριθούν σ’ έναν πόλεμο, με οργανωμένο στρατό, είναι αδύνατη.

          Εάν οι Τούρκοι ήταν σίγουροι, ότι μπορούσαν να επιβληθούν στην χώρα μας, θα είχαν ήδη κάνει πολεμικές επιχειρήσεις. Τρέμουν, όμως, τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

          Στο εσωτερικό της χώρας μας άνοιξαν «οι Ασκοί του Αιόλου» και η αναδυόμενη μπόχα δημιούργησε τεράστια κοινωνική και πολιτική χιονοστιβάδα.

          Το πολιτικό σύστημα κλονίζεται και τα κόμματα είναι υπεύθυνα για την … ΦΩΤΙΑ, που άναψαν στην Πατρίδα μας.

          Διαβρωτικά φαινόμενα στον Αθλητισμό, με τις καταγγελίες της Μπεκατώρου, αλλά και στον Πολιτισμό, σαν αυτό με τον Δημήτρη Λιγνάδη, διαπομπεύουν και προβληματίζουν ολόκληρη την κοινωνία.

          ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, είναι το μεγάλο ερώτημα.

          Δυστυχώς δεν υπάρχει Υπεύθυνος.

Όλοι τους είναι Ανεύθυνοι και φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δεν παραιτείται.

Το … θέατρο, που παίχτηκε στις 25-2-21, στην Βουλή ήταν απογοητευτικό και συνάμα αποκαλυπτικό, για πολλά πράγματα, γεγονότα και καταστάσεις.

Η απουσία της Λίνας Μενδώνη, Υπουργού Πολιτισμού, από τα έδρανα της Βουλής ήταν ενδεικτική για την ιστορία Λιγνάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε κάτω από την ομπρέλα προστασίας την Μενδώνη, η οποία ομολόγησε ότι δεν γνώριζε τον Λιγνάδη και τόνισε πως είναι «επικίνδυνος άνθρωπος».

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα, για το ποιος διόρισε τον Λιγνάδη στο Κρατικό θέατρο και γιατί ακυρώθηκε η προκήρυξη για την θέση αυτή.

Δηλαδή για την «Ταμπακιέρα» ο Πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι ο Λιγνάδης ήταν επιλογή του Πρωθυπουργού.

Τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του Μαξίμου.

Την Λίνα Μενδώνη, που ως γνωστόν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να καλύψει ο Πρωθυπουργός.

Τους δεκάδες, όμως, Διοικητές των Νοσοκομείων, που άλλοι παραιτήθηκαν, λόγω αξιοπρέπειας και άλλοι σφαγιάστηκαν, γιατί ήταν Δεξιοί, δεν τους κάλυψε ΚΑΝΕΙΣ.

Αυτός είναι ο Κεντροαριστερός Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι πρωθυπουργός της Κεντροδεξιάς, χωρίς όμως την Δεξιά.

Η αναφορά στην Βουλή, από την Ντόρα Μπακογιάννη, της υπόθεσης του Νίκου Γεωργιάδη, στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, θόλωσε τα νερά του συστήματος.

Ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην Βουλευτής της Ν.Δ., κατηγορήθηκε για παιδοφιλία στην Μολδαβία και τιμωρήθηκε.

Φαίνεται πως άρχισαν τα «όργανα» στη Ν.Δ.

Οι απόφοιτοι της Αρσακείου και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, όπου δίδαξε ο Λιγνάδης, με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τις εγκληματικές συμπεριφορές της σεξουαλικής βίας και της ψυχολογικής καταπίεσης.

Επίσης, οι σπουδαστές του Εθνικού θεάτρου αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Γιατρομανωλάκη, που τον διόρισε ο Πρωθυπουργός ως Υφυπουργό Πολιτισμού και ζητούν την παραίτησή του.

Όλοι οι ηθοποιοί, οι μαθητές, οι σπουδαστές αλλά και οι πολίτες ζητούν την παραιτήσεις της Μενδώνη και του Γιατρομανωλάκη.

Η αίτηση ακυρότητας του Δημήτρη Λιγνάδη απορρίφθηκε και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, όπου υπάρχει ειδική πτέρυγα για κρατουμένους ή καταδίκους για σεξουαλικά εγκλήματα.

Γενικά, φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε την ΜΠΑΛΑ σε όλα τα επίπεδα.

Η διαχείριση της εφιαλτικής πανδημίας, η τραγική κατάσταση στην Υγεία, η δυσπραγία στην Οικονομία, τα Σχολεία, που παραμένουν κλειστά, η κατεστραμμένη αγορά- - εστίαση - ένδυση - υπόδηση, το κλείσιμο της Εθνικής οδού, η τραγική κατάσταση στην Αττική με την χιονόπτωση, οι πολλαπλές καραντίνες αλλά και τα μνημόνια, που δυστυχώς είναι πάντα παρόντα αποδεικνύουν περίτρανα την αποτυχία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δυστυχώς, το τοπίο είναι θολό και δεν υπάρχει ΦΩΣ στο ΤΟΥΝΕΛ, για την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.