Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΚΕ: Δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, διαφάνεια στην καταγραφή των κρουσμάτων


Τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, "με βάση την οποία θα έπρεπε να λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις", ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.


"Ηδιαφάνεια δεν αφορά όμως μόνο αυτό το επίμαχο θέμα της περιόδου εκείνης, που ξεκίνησε τουλάχιστον για την καταγραφή των κρουσμάτων", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφερόμενος στο μητρώο για τον Covid, και πρόσθεσε: "Κατά τη γνώμη μας, αφορά και την ενημέρωση για κρούσματα σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, όπως είναι για παράδειγμα οι χώροι εργασίας, για τα οποία υπάρχουν επανειλημμένες καταγγελίες στο παρελθόν, το προηγούμενο διάστημα και στο πρώτο, αλλά κυρίως μετά το καλοκαίρι, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, καταγγελίες λοιπών μαζικών φορέων για απόκρυψη, παραπληροφόρηση στοιχείων".


Ο κ. Λαμπρούλης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη μαζικών προσλήψεων προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, στήριξη με υλικοτεχνική υποδομή των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.