Τελευταίες Ειδήσεις

Πότε και πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο - Τα δύο σενάρια που είναι στο τραπέζι



Από τη μια η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε την παράταση του απαγορευτικού έως και την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και από την άλλη ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο με την κυβέρνηση να καλείται εντός της εβδομάδας να βρει την χρυσή τομή.


«Από το click away, αντί να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι το click inside, οδηγηθήκαμε στο click to stop...», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει, έστω και κάτω από αυστηρούς περιορισμούς, να ανοίξει το λιανεμπόριο, προκειμένου να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό κύμα «λουκέτων» και χιλιάδες ανέργους.


Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξετάζει δύο βασικά σενάρια προκειμένου να ανοίξει το λιανεμπόριο πάση θυσία την επόμενη εβδομάδα.


Το σενάριο που φαίνεται να προκρίνεται είναι να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με το click inside, δηλαδή κατόπιν ραντεβού να μπορεί ο καταναλωτής να επισκέπτεται ένα κατάστημα και να δοκιμάζει μέσα σε αυτό τα προϊόντα που πρόκειται να αγοράσει.


Σχέδιο το οποίο θα γίνει κάτω από αυστηρούς περιορισμούς, καθώς θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ. «Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων εφαρμόζουν με ευλάβεια τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας γιατί προπαντός οι ίδιοι και οι οικογένειές τους δεν θέλουν να νοσήσουν», τονίζει ο Β. Κορκίδης, προσθέτοντας ότι «χειμωνιάτικα εμπορεύματα μεγάλης αξίας κινδυνεύουν να μείνουν απούλητα. Δεν νοούνται εκπτώσεις με κλειστά τα καταστήματα».


Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, επίσης τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αρχικά με το click away ενώ μια ρηξικέλευθη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι του διαλόγου είναι να κάνουν οι καταναλωτές εκείνες τις ημέρες τις αγορές τους ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού της ταυτότητάς τους, δηλαδή εάν είναι μονός ή ζυγός αριθμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.