Τελευταίες Ειδήσεις

Ο συνωστισμός στην αγορά φέρνει χρονόμετρο στις αγορές



Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι μετά τις εικόνες με τις ατελείωτες ουρές κια τον συνωστισμό έξω από τα καταστήματα το Σαββατοκύριακό. Μιλώντας στο MEGA ο καθηγήτής Σύψας είπε ξεκάθαρα ότι παίζουμε με την φωτιά, παρομοίασε τις εικόνες με εκείνες στα Harrods στο Λονδίνο και έθεσε ερώτημα αν η αγορά θα μπορέσει να παραμείνει ανοχτή με τέτοιες εικόνες.. Τα sms ου έστειλαν οι πολίτες έφτασαν τα 4 εκατομμύρια με τον Υπουργό Ανάπτυξης να δηλώνει έτοιμος να ενεργοποιήσει νέες πλατφόρμες προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα.


Με το ρολόϊ στο χέρι θα είναι πλέον οι καταναλωτές που ξεχύθηκαν το Σαββατοκύριακο στους εμπορικούς δρόμους.


Οι εικόνες της αγοράς το Σαββατοκύριακο ανησύχησαν τους λοιμοξιολόγους με τους ειδικούς να φοβούνται για τρίτο κύμα και να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να μπει χρονόμετρο στις αγορές των καταναλωτών μέσω της πλατρφόρμας e – katanalotis


Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πατήσει το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης αλλά ακόμα και της αποστολής ειδικού κωδικού ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν τους παραβάτες.


Η αποστολή των SMS στο 13033 αυξήθηκε κατά 13% φθάνοντας τα 4 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μία νέα εφαρμογή που θα μπαίνει κόφτης στην αλόγιστη χρήση τους. Μέσω μίας εφαρμογής του e – katanalotis που θα μετρά αντίστροφα τη διάρκεια των αγορών.


«Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο αυτό που αναφέρατε για το e-katanalotis. Συζητάμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον κύριο Γεωργιάδη.»


Ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει έτοιμος να ενεργοποιήσει τις ανάλογες πλατφόρμες ώστε η αγορά να συνεχίσει να λειτουργεί και να μην χρειαστεί νέο lockdown.


«Είναι πάρα πολύ καλό. Συμφωνώ γιατί βγαίνουμε καθημερινά και στέλνουμε συνεχώς τέτοια μηνύματα και τα διαγράφουμε και ξαναστέλνουμε και δεν το θεωρώ σωστό.»


«Θα βοηθήσει πάρα πολύ και πιστεύω ότι είναι καλό.»


Η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αυξηθεί και η διάρκεια.


Οι ατέλειωτες ουρές έξω από τα καταστήματα το Σαββατοκύριακο θορύβησαν τους λοιμοξιολόγους οι οποίοι τονίζουν ότι αν αυξηθούν τα χρήματα η εισήγηση θα είναι κλείσιμο των καταστημάτων.


«Δυστυχώς παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω κατά πόσο με τις εικόνες αυτές θα μπορεί η αγορά να συνεχίσει να είναι ανοιχτή. Τα Χριστούγεννα τέτοιες εικόνες είχαμε δει στο Harrod’s και σήμερα κοιτάξτε που είναι το Λονδίνο.»


«Το να στέλνεις κανείς πολλά δίωρα δεν έχει νόημα. Είναι κάτι το οποίο η πολιτεία πρέπει να το δει ώστε να περιοριστεί η έξοδος από το σπίτι.»


«Εγώ τις απέφυγα τις ουρές. Δεν πήγα εκεί που είχε κόσμο αλλά για αυτό είναι και η αστυνομία κάτω για να επιβάλλει την τάξη.»


Η ώρα είναι 9 και μισή και έχουν δημιουργηθεί ήδη ουρές καταναλωτών έξω από μεγάλα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.


«Πρέπει λίγο να προσέχουμε και κάπως να μοιράζουμε τις ώρες. Δεν ξέρω πως θα γίνει αυτό.»


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο καταναλωτής θα μπορεί να μπαίνει μία φορά την ημέρα στην πλατφόρμα και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που θα δίνεται να κάνει όλες τις αγορές του.


Στο «τραπέζι» του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν μπει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να κλείσει ξανά τα καταστήματα.


Εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti


Ο καταναλωτής κατεβάζει από το κινητό του το χρονόμετρο  από την εφαρμογή e-katanalotis

‘Η στέλνει SMS  με τον κωδικό 2  στο 13033  και του αποστέλλεται link με το χρονόμετρο

Το χρονόμετρο ενεργοποιείται  και μετρά αντίστροφα τις 2 ή 3 ώρες

Θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα  η ενεργοποίηση του

Για ηλικιωμένους  θα προβλέπεται  συμπλήρωση ειδικού εντύπου με τις επιτρεπόμενες ώρες για ψώνια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.