Τελευταίες Ειδήσεις

Τελευταία απάντηση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε δηλώσεις μετόχου της ΑΕΛ

 

 


Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας – Στερ. Ελλάδας και Εύβοιας πλησιάζει έναν αιώνα μεστής παρουσίας στη χώρα μας, υπηρετώντας και υπερασπίζοντας ανυποχώρητα τη δεοντολογία και τις αρχές των επαγγελματιών δημοσιογράφων που εκπροσωπεί.

Επομένως, το κύρος της και αυτό που εκπροσωπεί δεν της επιτρέπει να παρακολουθήσει το χαμηλό επίπεδο ορισμένων σε οποιαδήποτε δημόσια αντιπαράθεση και να τους δώσει με τον τρόπο αυτό υπόσταση.

Η Ένωση Συντακτών χαίρεται πάντως που κάποιοι ταυτοποίησαν τον εαυτό τους στο περιεχόμενο πρόσφατης ανακοίνωσής της για το θέμα της ηθικής εξόντωσης του μέλους μας, κ. Χρήστου Τσούμαρη, γιατί αυτό αποδεικνύει την ορθότητα των επισημάνσεων και των ισχυρισμών της, στη συγκεκριμένη  ανακοίνωση.

Πρόκειται για αυτούς που δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ότι εδώ δεν είναι γήπεδο. Δεν είναι όλα συνθήματα, «ντρίπλες» και άναρθρες κραυγές.

Δυσκολεύονται επίσης να κατανοήσουν ότι το κύρος και η σοβαρότητα, δεν απονέμονται από τα δικαστήρια στα οποία αναζητούν δικαίωση και περιουσιακά στοιχεία τρίτων, σύμφωνα με εξωπραγματικές δηλώσεις τους.

Το κύρος και η σοβαρότητα είναι η ανταμοιβή της πορείας της ζωής μας και της σταδιοδρομίας μας, όταν πορευόμαστε με σεβασμό στους θεσμούς και τους ανθρώπους κι όταν προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο.

Ας κρατήσουν λοιπόν τους χαρακτηρισμούς τους για τα γήπεδα. Οι δημοσιογράφοι δεν εκβιάζονται, δεν φοβούνται και κυρίως είναι συνηθισμένοι από τις απειλές οι οποίες δεν τους κάμπτουν.  Αφοσιώνονται στη δουλειά τους και το έργο τους που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατικής λειτουργίας μια κοινωνίας.

 

Tο Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.