Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Ζούμε σε μία εποχή, που δεν μπορείς να κρύψεις τίποτε. Όποιος κι αν είσαι. Πολύ δε περισσότερο όταν κατέχεις και θεσμικό πόστο.

          Μία φωτογραφία «χίλιες λέξεις», λέγει ο λαός μας και δεν έχει άδικο.

          Εάν ρίξουμε μιά ματιά, στα όσα έγιναν στην Αμερική και στα όσα βλέπουμε και δεν διαπιστώνουμε καθημερινά στην Ελλάδα, θα βγάλουμε τα συμπεράσματα.

          Στην Αμερική ανέτειλε μία ΕΛΠΙΔΑ. Ενώ στην χώρα μας νοιώθουμε καθημερινά την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

          Βλέποντας μία φωτογραφία, απ’ όσα έγιναν στην ορκωμοσία του ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ και ανάλογες φωτογραφίες με τα όσα στην υποτιθέμενη χώρα της Δημοκρατίας δηλαδή την Ελλάδα, μένουμε … αμήχανοι και αποσβολωμένοι.

          Ο Μπάϊντεν ορκίστηκε υψώνοντας το το δεξί του χέρι και βάζοντας το αριστερό πάνω σε μία οικογενειακή Βίβλο, κειμήλιο του 18ου αιώνα, αφού προηγουμένως εκκλησιάστηκε μαζί με την Αντιπρόεδρο Χάρις ΚΑΜΑΛΑ και όλη του την οικογένεια.

          Ορκίστηκε να υπερασπιστεί το Σύνταγμα, τον Αμερικανικό λαό και την οικογένεια, καταλήγοντας με την φράση «ας με βοηθήσει ο Θεός».

          Το Καπιτώλιο έλαμψε με την απλό, σεμνό, μεστό και γεμάτο ελπίδα λόγο του 46ου προέδρου των Η.Π.Α.

          Ελπίδα, όχι μόνον για τους Αμερικανούς, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ήταν μία ανάσα για τον πλανήτη.

          Η παρθενική ομιλία του προέδρου έσβησε με μιάς όσα τραγικά συνέβησαν, προ ολίγων ημερών, στον οίκο της Αμερικανικής Δημοκρατίας, το Καπιτώλιο.

          Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν οι πρώην πρόεδροι Τζορτζ Μπους ο νεότερος (Ρεπουμπλικάνος), ο Μπιλ Κλίντον (Δημοκρατικός) και ο Μπαράκ Ομπάμα (Δημοκρατικός). Απουσίαζε μόνο ο Τζίμι Κάρτερ (Δημοκρατικός).

          Παρών και ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος Μάϊκ Πενς.

          Η ορκωμοσία, αυτή καθαυτή, εξέπεμψε μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και ελπίδας.

          Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ τίμησε όλους τους αξιόλογους ανθρώπους, που τον στήριξαν και τον βοήθησαν να πετύχει την μεγάλη νίκη, ενώ ταυτόχρονα μίλησε ΕΝΩΤΙΚΑ όσο λίγοι.

          Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην υπερδύναμη του κόσμου, στην Ελλαδίτσα μας επικρατεί απογοήτευση και μεγάλος προβληματισμός.

          Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός από το 2019, άλλα έταξε και άλλα υλοποιεί.

          Απαξίωσε αγωνιστές της Ν.Δ. και αξιοποίησε άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλάζοντας την φυσιογνωμία της παράταξης.

          Δήλωσε, προεκλογικά, στις 22-1-2019 ότι «η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί, για να ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή».

          Στις 24–1–2019, δήλωσε ότι «καταψηφίζουμε την συμφωνία των Πρεσπών».

          Στις 25-1-2019 τόνισε πως «η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνικό λάθος».

          Στις 26-1-2019 , επανέλαβε ότι «είναι εθνική ήττα η συμφωνία των Πρεσπών και δεν απεμπολώ το βέτο στην ένταξη της Π.Γ.Δ.Μ. δηλαδή των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

          Τώρα τρέχει να υπογράψει συμφωνίες με τα Σκόπια και να επικυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας.

          «Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και αυτή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ», διεκήρυττε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

          Για το Μακεδονικό έγιναν συγκεντρώσεις με περισσότερους από δύο εκατομμύρια Έλληνες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν η πλειοψηφία των σημερινών Βουλευτών της ΝΔ και το μισό, σημερινό, Υπουργικό Συμβούλιο.

          Όλους αυτούς, πριν λίγες ημέρες στην Βουλή, τους αποκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Ακροδεξιούς και Γραφικούς».

          Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ, κατά δήλωσή του Πρωθυπουργός της Ελλάδας σήμερα, δεν θα εκλέγονταν ΠΟΤΕ Πρωθυπουργός, εάν αυτά τα έλεγε πριν από τις εκλογές του 2019.

          Εξαπάτησε τους Έλληνες πατριώτες.

          Ήταν προσωπική του επιλογή η εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, που πέρασε από την κομματική οργάνωση «Ρήγας Φεραίος», που κατέβασε τα καριοφίλια του 1821 από το Προεδρικό Μέγαρο, που εξαφάνισε την Ελληνική σημαία από τον χώρο συναντήσεων στο ίδιο Μέγαρο και που είναι υπέρ της «Παγκοσμιοποίησης».

          Για πρώτη φορά δεν παιάνισε η Στρατιωτική Μπάντα, κατά την δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, στην Μητρόπολη των Αθηνών, τον Εθνικό Ύμνο.

          Ο Τζο Μπάϊντεν ορκίστηκε στην Βίβλο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «απώθησε» το Ευαγγέλιο, στην Μητρόπολη των Αθηνών, όπως έγραψε η εφημερίδα «Εστία», στις 24-1-2021.

          Να γιατί, η χώρα μας, πάει «από το κακό στο χειρότερο» στην Υγεία, την Παιδεία και την Οικονομία.

          Για τον ίδιο λόγο που η δημοτικότητα της Σακελλαροπούλου, σε μυστικές δημοσκοπήσεις, φτάνει στον πάτο.

          Κατά τον εμβολιασμό στο Αττικό νοσοκομείο, για τον κορονοϊό, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αντί να σηκώσει το μανίκι του, προτίμησε να ξεκουμπώσει το πουκάμισό του και να αποκαλύψει το, χωρίς φανελάκι, στήθος του.

Η εφημερίδα Daily Mail γράφει «ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται αναπάντεχα σύμβολο του σεξ».

Το ίδιο γράφουν και Γερμανικές εφημερίδες.

Γίναμε ρεζίλι των σκυλιών …!

Δεν μιμήθηκε ο Μητσοτάκης ούτε τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, που φορούσε φανελάκι, έστω και λεκιασμένο.

Πάντως μ’ αυτά και μ’ αυτά, η πτώση της ΝΔ είναι φανερή και η ψαλίδα κλείνει, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, η διαφορά είναι στις 13,9 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα εποχή στις ΗΠΑ, με ελπίδα και με σεβασμό στις διαχρονικές αρχές και αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας.

Αλλά, μεγάλη πικρία και θλίψη στην Ελλάδα της Οικογενειοκρατίας, από την ΑΝΕΜΕΛΙΑ ενός Πρωθυπουργού, που καβάλησε το καλάμι της εξουσίας και σπέρνει παντού την Απογοήτευση.

Είχε άδικο ο Γαλλοιταλός διπλωμάτης και φιλόσοφος Joseph de Maistre (1753-1821) που έλεγε πως «Κάθε χώρα έχει την Κυβέρνηση που της αξίζει»;

Ασφαλώς όχι.

Ο Μπάϊντεν ζήτησε την βοήθεια του ΘΕΟΥ.

Εμείς ««απωθούμε» το Ευαγγέλιο του ΘΕΟΥ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έστρωσε έτσι και θα κοιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.