Τελευταίες Ειδήσεις

Τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Ρουσσάνου Μετεώρων το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής πλέον γερόντισσας Φιλοθέης



Τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Ρουσσάνου Μετεώρων το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής πλέον γερόντισσας Φιλοθέης, η οποία εκοιμήθη εν Κυρίω προ σαράντα ημερών.

 
Κατά την θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος τέλεσε και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της κεκοιμημένης δούλης του Θεού Φιλοθέης μοναχής, αλλά και το τρισάγιο στο μνήμα της που βρίσκεται στο κοιμητήριο της Μονής, κάτω από συνεχή χιονόπτωση και μέσα σε ένα πάλλευκο από το χιόνι τοπίο.
 
Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης από την πρώτη στιγμή της κοιμήσεως της σεβαστής γερόντισσας, στάθηκε με πατρική διάθεση και ιδιαίτερη αγάπη προς την πενθούσα Ιερά Μονή, και με λόγους παρηγορητικούς απάλυνε την κατά άνθρωπον λύπη των αδελφών του Μοναστηριού.
 
Ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στην δράση της μακαριστής γερόντισσας και εξήρε το έργο που έχει επιτελέσει από όταν ανέλαβε την ηγουμενία της Μονής. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: "Η αοίδιμος Γερόντισσα Φιλοθέη διετέλεσε επί πολλά έτη Ηγουμένη της Μονής Ρουσάνου και συγκαταλέγεται στους Κτίτορες της Μονής, αφού χάριν στις δικές της επιτυχείς ενέργειες και υπέρμετρους προσωπικούς αγώνες κατόρθωσε με την Δύναμη του Θεού να αναστηλώσει το Μοναστήρι εκ βάθρων και να το διασώσει  από την βέβαιη κατάρρευσή του.
 
Η πνευματική αυτάρκεια, οι κατά Χριστόν αρετές και τα εκ Θεού δωρήματά της, έγιναν αιτία να προσελκύσει στη Μονή, ευάριθμον σημαίνουσα Αδελφότητα, αποτελουμένη από αξιόλογες και επίλεκτες Μοναχές, και ούτω διέσωσε το Μοναστήρι από τον απόλυτο μαρασμό.
 
Υπεράριρθμες οι χρηστουργίες της και αμέτρητες οι ευεργεσίες της. Αλογάριαστη η αγαθοποιία της και απεριόριστες οι καλοσύνες της. Κρηναία η αγαθοθυμία της. Παμμέγιστη η μορφή της. 
 
Δυσαναπλήρωτο το κενό της απουσίας τής «Μάννας των Μετεώρων», όμως ο παντογνώστης Θεός γνωρίζει καλύτερα από εμάς."

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

b1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.