Τελευταίες Ειδήσεις

Πέρασε το «τεστ» η νέα γέφυρα στην Διάβα
Την πρώτη σοβαρή δοκιμασία της πέρασε η γέφυρα στην Διάβα Καλαμπάκας


Την πρώτη σοβαρή δοκιμασία της έδωσε η γέφυρα στην Διάβα Καλαμπάκας, περνώντας το «τεστ» με μεγάλη -δεδομένη- επιτυχία από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία, δεδομένων των έντονων καιρικών φαινόμενων που πλήττουν την Θεσσαλία αυτή την περίοδο.


Όπως φαίνεται και στο βίντεο  αν και η στάθμη του νερού έχει ανέβει, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας.

Δείτε βίντεο με τα ορμητικά νερά:


Η γέφυρα είναι κτισμένη σε στιβαρά και γερά θεμέλια, ενώ εκσυγχρονίστηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές κατασκευάζοντας νέο βάθρο στην θέση αυτού που κατέρρευσε σε βάθος 15 μέτρων, και ταυτόχρονα προστατεύτηκαν τα υπόλοιπα βάθρα και εκτελέστηκαν όλα τα έργα για την καλύτερη σεισμική- αντισεισμική και στατική συμπεριφορά της γέφυρας.


Η νέα γέφυρα παραδόθηκε στην κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2017, με τους κατοίκους να πανηγυρίζουν την «λύτρωση», αφού από την μέρα που έπεσε η παλιά γέφυρα, οι πολίτες αναγκαζόντουσαν να διασχίζουν πενταπλάσια απόσταση από άλλες γέφυρες για να φτάσουν στην Καλαμπάκα.

Υπενθυμίζεται ότι η παλιά γέφυρα στη Διάβα Καλαμπάκας κατέρρευσε στις 16 Ιανουαρίου του 2016, όταν τα ορμητικά νερά του Πηνειού έκοψαν στην μέση τη γέφυρα της Διάβας, την κεντρική γέφυρα του οδικού άξονα στη Διάβα της Καλαμπάκας.

Από τύχη βέβαια δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού δευτερόλεπτα πριν την είχαν διασχίσει δύο αυτοκίνητα ένα εκ των οποίων, αυτό του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη ο οποίος ήταν στο σημείο για έλεγχο.

Η καταρρακτώδης βροχή είχε σαν αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα νερά του ποταμού και να συμπαρασύρουν μέρος της γέφυρας, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η στάθμη του νερού ανέβαινε συνεχώς. Στο σημείο είχαν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και συνεργεία της Π.Ε. Τρικάλων.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει το δρόμο γύρω από την περιοχή και η μετακίνηση από και προς τα γύρω χωριά διεξαγόταν μέσω της Σαρακίνας και του Μουργκανίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.