Τελευταίες Ειδήσεις

Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Τρικκαίων, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από το μεσημέρι της Κυριακής.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν καταγραφεί, ωστόσο σήμερα το μεσημέρι, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του νερού χρειάστηκε να επέμβουν τα μηχανήματα του Δήμου, ώστε να μην πλημμυρίσει κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή του Πύργου.


Ωστόσο, τα χειρότερα απόφευχθηκαν, χάρη στην άμεση επέμβαση των μηχανημάτων και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ζιώγα που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.


Πάντως, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων είναι σε επιφυλακή για όσο χρειαστεί, μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή.Σε επιφυλακή στην Φαρκαδόνα για τα ποτάμια

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή και το νομό μας, αλλά και γενικότερα όμορους νομούς, θέτουν σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό στην Φαρκαδόνα για τα ποτάμια.


Τα βλέμματα όλων βρίσκονται στραμμένα στα ποτάμια και στους χειμάρρους του νομού, και κυρίως της περιοχή της Φαρκαδόνας, τα οποία άρχισαν να φουσκώνουν και σε πολλές περιοχές να φτάνουν στα όρια τους.


Σύμφωνα με το krinilive.gr ήδη από το πρωί της Δευτέρας ο Πηνειός ποταμός άρχισε να φουσκώνει επικίνδυνα, θέτοντας σε ετοιμότητα τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.


Η άνοδος των υδάτων σε περιοχές των υδάτων ανησυχούν ιδιαίτερα τους φορείς της Φαρκαδόνας, που παρατηρούν τα φαινόμενα και σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα τα νερά και σε τοπικό επίπεδο έχουν αυξηθεί, καθώς στην κοίτη του Πηνειού κατηφορίζουν μεγάλοι όγκοι νερού από περιοχές των Τρικάλων, από χειμάρρους και ποτάμια στην Φαρκαδόνα, καθώς επίσης και από ποτάμια της Καρδίτσας και γι αυτό βρίσκονται σε επιφυλακή οι αρμόδιοι φορείς.


Οι αγρότες και δη εκείνοι που καλλιεργούν σιτηρά και τριφύλλι ζουν με το φόβο της υπερχείλισης του Πηνειού, που θα δημιουργήσει προβλήματα και θα καταστρέψει τα σπαρτά.


Όλοι βρίσκονται εν αναμονή, παρακολουθώντας τα φαινόμενα προσεκτικά, με τις Υπηρεσίες να είναι έτοιμες να επέμβουν τόσο στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όσο και ευρύτερα στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.