Τελευταίες Ειδήσεις

Δραματική επιστολή από τους Τρικαλινούς αστυνομικούς


Ζητούν να μάθουν πόσοι συνάδελφοί τους νοσούν ή πέθαναν από covid-19 Μια δραματική επιστολή προς τη φυσική και πολιτική Ηγεσία της ΕΛΑΣ απεστάλει από τους Τρικαλινούς αστυνομικούς, με την οποία ζητούν να προστατεύουν από τους κινδύνους που εκτίθενται καθημερινή μάχη που δίνουν τον καιρό της πανδημίας, τονίζοντας πως «δε θα δεχτούμε το ρόλο του αναλώσιμου».


Η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει ως εξής:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των συναδέλφων που χάθηκαν από την ασθένεια του covid 19. H Αστυνομική οικογένεια –δυστυχώς- για άλλη μια φορά πληρώνει βαρύ τίμημα στο βωμό του καθήκοντος. Οι Αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου και αυτό δεν πρέπει κανείς να το θέσει σε αμφισβήτηση.


Σ αυτόν τον αγώνα όμως τα μέσα που μας δίνονται από την πολιτεία είναι μηδαμινά έως ελάχιστα. Οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό είναι καθημερινότητα. Η θωράκιση των συναδέλφων μας οφείλεται αποκλειστικά στην ατομική τους ευθύνη. Καλούμαστε να ενεργήσουμε σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο με μόνο εφόδιο μια μάσκα προσώπου και ένα ζευγάρι γάντια.


Για ειδικές στολές προστασίας ούτε κουβέντα. Πολλές υπηρεσίες που συναλλάσσονται με το κοινό δεν διαθέτουν καν απαραίτητα προστατευτικά τζάμια. Και δε φτάνουν όλα αυτά, συνεχής είναι η έκδοση Αστυνομικών διαταγών για λήψη μέτρων όπου συγχρωτίζεται μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Η αίσθηση όλων μας είναι ότι λογιζόμαστε ως «αναλώσιμοι».


Απαιτούμε από τους αρμόδιους την χορήγηση όλου εκείνου του υγειονομικού υλικού που είναι απαραίτητο για την προστασία μας καθώς και να σταματήσει η έκδοση διαταγών που συγχρωτίζει μεγάλο αριθμό προσωπικού σε αμφιβόλου επιτυχίας Αστυνομικές διαταγές. Να πάρουν κάθε απαραίτητο μέτρο για να διασφαλιστεί η υγεία του Αστυνομικού προσωπικού.


Τέλος καλούμε τους αρμόδιους να δώσουν στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία:


αριθμό νοσούντων Αστυνομικών Υπαλλήλων

αριθμό θανόντων Αστυνομικών Υπαλλήλων

αριθμό νοσηλευόμενων Αστυνομικών Υπαλλήλων σε μονάδες εντατικής θεραπείας

αριθμό νοσηλευόμενων Αστυνομικών Υπαλλήλων σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία και

αριθμό Αστυνομικών Υπαλλήλων που βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό

 Είναι απαραίτητη η γνώση των ανωτέρω στοιχείων προκειμένου να κατανοήσει και ο τελευταίος πολίτης το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ο Έλληνας Αστυνομικός. Από την πλευρά μας δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα δεχτούμε το ρόλο του αναλώσιμου διαμαρτυρόμενοι και αντιστεκόμενοι με κάθε νόμιμο μέσο στα πλαίσια μιας Δημοκρατικής Πολιτείας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.