Τελευταίες Ειδήσεις

Χατζηγάκης ζητάει την δημιουργία Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων


Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και το Υφυπουργό, κ. Οικονόμου, με τον οποίο είχε πρόσφατη συνάντηση θα στείλει ο Μικέλης Χατζηγάκης όπου θα ζητάει την άμεση αναβάθμιση της Ασφάλειας στην αστυνομία Τρικάλων σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Ο Χατζηγάκης είχε διαδοχικές επαφές με ομάδες αστυνομικών που του μετέφεραν τα προβλήματα και τις ανάγκες του κλάδου τους.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μικέλης Χατζηγάκης ζητάει την άμεση αναβάθμιση της Ασφάλειας Τρικάλων σε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων παραθέτοντας σημαντικούς λόγους για την άμεση ανάγκη της αλλαγής αυτής. Ένας βασικός λόγος σχετίζεται με τον τουρισμό και την συνεχόμενη αυξητική τάση που παρουσιάζει την τελευταία πενταετία. Αδιαμφισβήτητα, ο νομός Τρικάλων έχει πλέον καταστεί ως ένας από τους κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς πανελλαδικά με διάρκεια που επεκτείνεται σε όλες τις εποχές του έτους. Για παράδειγμα, δεν είναι μόνο ο γνωστός «Μύλος των Ξωτικών» που προσελκύει πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, αλλά είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός μέσω του πυλώνα της Ορθοδοξίας, των Μετεώρων,  όπως και ο χειμερινός και ο περιπατητικός τουρισμός στο Περτούλι (χιονοδρομικό κέντρο) και σε άλλα όμορφα βουνά του συμπλέγματος του Ασπροποτάμου.

 

Ταυτόχρονα, ο νομός Τρικάλων είναι ένας σχετικά μεγάλος νομός πληθυσμιακά και δεν δικαιολογείται μέρη με μικρότερο πληθυσμό όπως η Καστοριά ή η Κατερίνη να έχουν υποδιεύθυνση και τα Τρίκαλα να μην έχουν. Οι ανάγκες του νομού Τρικάλων, ιδιαίτερα με την μεγάλη πίεση που δέχεται λόγω τουρισμού, κάνουν επιτακτική την ανάγκη για την αναβάθμιση του τμήματος Ασφαλείας σε Υποδιεύθυνση, κάτι που θα συνεπάγεται και την αύξηση των οργανικών θέσεων των υπηρετούντων αστυνομικών.

 

Επίσης, μέσω της Υποδιεύθυνσης θα δημιουργηθεί τμήμα δημόσιας ασφάλειας και κρατικής ασφάλειας, αντί των αντίστοιχων γραφείων που λειτουργούν σήμερα, που θα βελτιώσει την αντιμετώπιση των αδικημάτων δημόσιας και κρατικής ασφάλειας

 

Παράλληλα, θα αυξηθεί η ομάδα πρόληψης καταστολής εγκληματικότητας για την αντιμετώπιση των βαρέων περιστατικών του νομού αλλά και την καλύτερη αστυνόμευση και προστασία των πολιτών. Τέλος, θα υπάρξει ενίσχυση και καλύτερη αντιμετώπιση περιστατικών που προέρχονται από την ύπαρξη ενός εκ των μεγαλυτέρων σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.