Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστολή Λιούτα - Κωτσού προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση λόγω Κορωνοϊού στους παραγωγούς κηπευτικών και μποστανικών


Με μια από κοινού, μεταξύ του Βουλευτή Τρικάλων, Θανάση Λιούτα και του Βουλευτή Καρδίτσας, Γιώργου Κωτσού, επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, οι δυο πολιτικοί ζήτησαν οι παραγωγοί κηπευτικών και μποστανικών ειδών στη Δυτική Θεσσαλία, στον Νομό Τρικάλων και στον Νομό Καρδίτσας, να συμπεριληφθούν σε μηχανισμό οικονομικής ενίσχυσης (de minimis) λόγω των οικονομικών ζημιών που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού.

 

Με τη συγκεκριμένη επιστολή, πρωτοβουλία του Θανάση Λιούτα κατόπιν συζητήσεών του με πλήθος πληττόμενων παραγωγών του τόπου μας, οι δυο άνδρες εξήγησαν στον κ. Υπουργό ότι οι παραγωγοί της Δυτικής Θεσσαλίας, τόσο κηπευτικών όσο και μποστανικών ειδών, έχουν υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά, η οποία έχει οδηγήσει, εκείνους και τις οικογένειές τους, σε πραγματικό αδιέξοδο.

 

Εξειδικεύοντας, μάλιστα, πάνω στις δυο κατηγορίες των κηπευτικών και των μποστανικών προϊόντων, περιέγραψαν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί των δυο Νομών, σημειώνοντας ότι πρέπει να σχεδιαστεί άμεσα η λύση. Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι η βοήθεια πρέπει να είναι άμεση και συνιστά μονόδρομο βοήθειας και στήριξης, αναλογιζόμενοι όλοι και τις σκληρές, πρόσθετες επιπτώσεις, που και η πρόσφατη θεομηνία του Ιανού προκάλεσε στις καλλιέργειες των κηπευτικών και στους παραγωγούς της Δυτικής Θεσσαλίας.

 

Ολοκληρώνοντας την επιστολή τους, Θανάσης Λιούτας και Γιώργος Κωτσός ζήτησαν από τον κ. Υπουργό ο ίδιος να ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα αυτό, όπως με τον ίδιο τρόπο το έπραξε και για άλλους αντίστοιχους πληττόμενους παραγωγούς σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ώστε η διαδικασία της αποζημίωσης να είναι δίκαιη, περιλαμβάνοντας συνολικά όλους όσους οικονομικά έχουν τραυματιστεί μέσα στην πανδημική κρίση.

 

«Η αποζημίωση θα δώσει ανάσα στους παραγωγούς μας, ώστε να σταθούν στα πόδια τους μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρα δύσκολη και σκληρή συγκυρία λόγω της πανδημίας και να προετοιμαστούν κατάλληλα και για τη νέα καλλιεργητική χρονιά», σημείωσαν τέλος οι δυο Βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.