Τελευταίες Ειδήσεις

Την αλήθεια ρε!


Στην τελευταία σκηνή της γνωστής παλιάς –αλλά πάντα επίκαιρης- ταινίας με τίτλο «ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ο αγανακτισμένος γιός του πατέρα που καταθέτει στο Δικαστήριο ψέματα, σηκώνεται και φωνάζει «Την αλήθεια ρε!!!».

Και ενώ μέχρι τώρα η αγανάκτηση όσων από εμάς δεν ψήφισαν τον Μητσοτάκη  μπορούσε να ελεγχθεί, παρά τα τρομακτικά σημεία και τέρατα της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία χρόνια, σήμερα η οργή έχει ξεχειλίσει.

Όχι μόνο γιατί με μαθηματική ακρίβεια «θα πεθάνουμε στον δρόμο», αλλά κυρίως γιατί αυτό συνειδητά και μεθοδευμένα αποκρύπτεται από το σύνολο σχεδόν των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ενώ λοιπόν στα νοσοκομεία της χώρας γίνεται διαλογή, δηλαδή αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, ενώ ο πολίτης που θα νοσήσει από τον κορονοϊό δεν γνωρίζει σε ποια εντατική θα βρεθεί -αν βρεθεί- και οι συγγενείς του δεν θα μπορούν ούτε να τον δουν έστω και αν πεθάνει (πράγμα πολύ πιθανό αφού ούτε ΜΕΘ υπάρχουν ούτε γιατροί) εμείς επιλέγουμε να συζητάμε πόσες μετάνοιες έκανε σήμερα η τάδε βουλευτής ή η δείνα υπουργός. (Και για να προλάβω όσους θα με κατηγορήσουν για μαδουροσυριζαία και πιθανώς άθεη, έχω να πω το εξής: Εγώ ξέρω ότι ο Θεός είναι παντού. Και μπορώ να τον λατρέψω εξίσου στο σπίτι μου και στο μοναστήρι. Ότι δεν χρειάζεται να φωτογραφίζομαι και να επαναλαμβάνω πολλάκις δημόσια πόσο πιστή είμαι για να θεωρηθώ πιστή. Αντίθετα. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύω ότι ο μόνος Θεός στον οποίο πιστεύω είναι ο εαυτός μου.)

Όταν πλέον οι κλίνες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων οι οποίες ήταν (10!!!!) και πλέον (12!!!) έχουν ήδη καλυφθεί και όποιος νοσήσει δεν γνωρίζουμε πλέον αν και που θα μεταφερθεί, όταν ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έχει δηλώσει ότι έδωσε έναν σκασμό χρήματα στο Νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν, δεν θα ‘πρεπε καθημερινά ν’ αποτελεί αυτό το κύριο θέμα συζήτησης?

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, «διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ» στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με την κατάσταση στην περιοχή να χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά κρίσιμη».

Στο νοσοκομείο Βόλου, νοσηλεύονται 8 διασωληνωμένοι στις 8 κλίνες. Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου εξυπηρετεί 5 νεφροπαθείς θετικούς στο κορονοϊό από ιδιωτική μονάδα.

    • Στο νοσοκομείο Τρικάλων, νοσηλεύονται 12 διασωληνωμένοι στις 12 κλίνες. Υπάρχει μία αυτοσχέδια ΜΕΘ 3 κλινών για ύποπτα και θετικά κρούσματα και νοσηλεύει έναν διασωληνωμένο ασθενή.

    • Στο πανεπιστήμιο Λάρισας, νοσηλεύονται14 διασωληνωμένοι στις 14 κλίνες. Τώρα ετοιμάζουν μια αυτοσχέδια ΜΕΘ σε θάλαμο 4 κλινών.

    • Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύονται 25 διασωληνωμένοι στις 25 κλίνες. Έχουν δημιουργήσει ΜΕΘ σε θαλάμους κλινικής του νοσοκομείου.

    • Στο νοσοκομείο Καρδίτσας, νοσηλεύονται 5 διασωληνωμένοι στις 5 κλίνες. Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση τους δεν το επέτρεπε τη διακομιδή τους.

    • Ταυτόχρονα, τόνισε πως στο νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται 6 διασωληνωμένοι στις 6 κλίνες, ενώ ετοιμάζουν 5 κλίνες ακόμη ΜΕΘ για τις δικές του ανάγκες.

    • Στο νοσοκομείο Χαλκίδας νοσηλεύονται 10 διασωληνωμένοι στις 10 κλίνες.

 Είμαστε πολίτες υπεύθυνοι? Είμαστε πολίτες που ανεξάρτητα από την κομματική μας τοποθέτηση έχουμε απαιτήσεις από την κυβέρνηση που ψηφίσαμε? Αν ναι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απαιτούμε. Να απαιτούμε όχι να μας δώσει λεφτά η κυβέρνηση. Όχι να βολέψουμε τον γιό μας που είναι στόκος και δεν θα μπορούσε με την αξία του να καταφέρει τίποτα. Να τρέχουμε πίσω από τον βουλευτή για να πάρουμε το έργο.

Να απαιτούμε τα αυτονόητα. Δημοκρατία, Δουλειά, Παιδεία, μα πάνω απ’ όλα Υγεία.  

Αλλά για τον Μητσοτάκη και τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο αν δίναμε λεφτά για τις ΜΕΘ όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πεταμένα λεφτά!!! Αυτό είπε ο κος Πέτσας. Σιγά μη δώσει λεφτά για τα μούτρα μας!  Προτιμάει να  δώσει 40 εκατομμύρια στα κανάλια για να παπαγαλίζουν κάθε μέρα πόσο άριστη είναι η κυβέρνηση των γόνων! Πόσο τέλεια τα κάνει όλα. Για να μην λένε ότι τα εκατομμύρια που ξόδεψε ο υιός Μπακογιάννης εξανεμίστηκαν γιατί τα έφαγαν οι κάμπιες….Να μην λένε ότι 8 μήνες κάθονταν και περίμεναν να μας χτυπήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας χωρίς να κάνουν τίποτα. Ούτε καν τις δωρεές δεν αξιοποίησαν. Και πώς να αξιοποιήσουν την δωρεά του Νιάρχου στο Ιπποκράτειο όταν δεν έχουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να πλαισιώσουν τις ΜΕΘ!  Για να βγαίνει ο μέτριος μπασκετμπολίστας υπουργός να μας πουλάει το εμβόλιο πριν ακόμη κυκλοφορήσει. Ότι δεν έχουν προσλάβει ούτε έναν γιατρό και τώρα παρακαλάνε τους ιδιώτες να πάνε να δουλέψουν στο ΕΣΥ αλλά δεν πάνε γιατί θέλουν περισσότερα λεφτά. Όταν την ίδια στιγμή οι νοσηλεύτριες του χιλιάρικου πάνε εθελοντικά από την Κρήτη στην Θεσσαλονίκη. Όταν ενώ εκατοντάδες νέα παιδιά επιστήμονες γιατροί ξενιτεύτηκαν για να βρουν δουλειά δεν τους δίνει την ευκαιρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αφού δεν τους προσφέρει μόνιμο διορισμό.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Διπλά βιβλία για την καταγραφή των κρουσμάτων. Κατά την άποψή μου λογικό. Και αναμενόμενο από μία κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός πάει στην Θεσσαλονίκη να αγοράσει τσουρέκια γιατί αρέσουν στην υπέρκομψη Μαρέβα και «πετάγεται» μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου να ενημερωθεί για τους θανάτους των πολιτών αρνούμενος να κουβεντιάσει με τους εργαζόμενους…..

Η κοινωνία βράζει. Και όποιος δεν το βλέπει, είτε είναι τυφλός είτε εθελοτυφλεί. Και όποιος συνειδητά αποκρύπτει την αλήθεια γίνεται συνένοχος.

Και για να παραμείνω και στο πνεύμα του τίτλου του άρθρου… σε μία άλλη σκηνή ο ξενιτεμένος επιστήμονας γιός που επιστρέφει στην Ελλάδα και παρά τα προσόντα του δεν βρίσκει δουλειά, λέει πράγματα που κάνουν τον πατέρα να του πει: «παιδί μου αυτά τα λένε οι κομμουνισταί».

Και ο γιός του απαντάει:  «Όλος ο κόσμος τα λέει πατέρα».

ΠΕΡΥ ΧΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.