Τελευταίες Ειδήσεις

Εντυπωσίασε το Πανελλήνιο και τον απόδημο Ελληνισμό=Η «ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.



Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων στην οδό Κολοκοτρώνη στην Καρδίτσα, όπου δημότες της περιοχής τραγούδησαν  από τα μπαλκόνια την «Άγια Νύχτα»,  προκαλώντας συγκίνηση στο Πανελλήνιο αλλά και στον απόδημο Ελληνισμό, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης για τις εορτές.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση από κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλα και από πολλά μέρη του εξωτερικού( Καναδάς, ΗΠΑ, Γερμανία,Σουηδία, Κύπρος κ.α.) και η συγκίνηση έντονη. Στο διαδικτυο το βίντεο έχει ξεπεράσει τις 20.000 προβολές και τα σχόλια αντίδραση-έκπληξη του κόσμου για την ωραία αυτή πρωτοβουλία από την Καρδίτσα ήταν πολλά και ευμενή.

Με πρωτοβουλία του συμπολίτη Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιας  κ. Νίκου Ευθυμιάδη, ο οποίος απηύθυνε δημόσιο  κάλεσμα, οι περίοικοι από τα μπαλκόνια και τις αυλές των σπιτιών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοιό ένωσαν τις φωνές τους και κρατώντας φαναράκια τραγούδησαν την «Αγια Νυχτα» και τα «Κάλαντα των Χριστουγέννων».

Με τα φετινά Χριστούγεννα να γιορτάζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και του lockdown, οι περίοικοι της οδού Κολοκοτρώνη της Καρδίτσας ανέλαβαν δράση-όπως συνέβη και το περασμένο Πάσχα όπου είχαν τραγουδήσει το «Ω γλυκύ μου Έαρ»-στέλνοντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας που συμβολίζει την γέννηση του Θείου βρέφους.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.