Τελευταίες Ειδήσεις

«Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το Ερρίκος Ντυνάν; Επιθυμεί την ένταξή του στο ΕΣΥ;»

 


Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν” ιδρύθηκε ως Κοινωφελές νοσηλευτικό  Ίδρυμα, Ν.Π.Ι.Δ., το 1992 με τον Νόμο 2082, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με αξιοποίηση κληροδοτημάτων, τα οποία εκποιήθηκαν προκειμένου να εκπληρωθεί η κοινωνική αποστολή του Ιδρύματος: «Σύσταση από τον ΕΕΣ Κοινωφελούς Ιδρύματος, σκοπός του οποίου είναι και η αποπεράτωση του υφιστάμενου ημιτελούς κτιρίου ώστε να καταστεί δυνατόν να λειτουργήσει ως υψηλής στάθμης και συγχρόνου τεχνολογίας Νοσηλευτικό Ίδρυμα, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια…» (άρθρο 2, Ν.2082/1992).

Εγκαίνια έγιναν την 9/02/2000

Έναρξη λειτουργείας: Οκτώβριος 2000

1050 εργαζόμενοι – 80 γιατροί – 303 κλίνες – 25 χειρουργεία – 38 κλίνες ΜΕΘ – 24 κλίνες ΜΤΝ – 78 κλίνες βραχείας νοσηλείας

Δανειοδότηση από την Alpha Bank με 50 εκατ. ευρώ.

 

Το 2006, υπήρξαν 3 δανειακές συμβάσεις με Βγενόπουλο – Μαρφίν, με  εγγύηση: κτιριακές εγκαταστάσεις 25 στρεμμάτων (αξίας 152,5 εκατ. ευρώ από Εταιρεία Εκτιμητών των ΗΠΑ που υπολόγισε και το σύνολο των Άυλων Αξιών – επωνυμία, εμπορικό σήμα, υπεραξία - στα 74,6 εκατ. ευρώ, τελικής εκτίμησης 80,5 εκατ. ευρώ από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών την 1/3/2013 ))

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Ο Βγενόπουλος καταγγέλλει το δάνειο στο ποσό των 87 εκατ. ευρώ, παρά την κανονική εξυπηρέτησή του. Μπλοκάρει τους λογαριασμούς του ΚΙΕΝ, οδηγεί σε ασφυξία.

 

Μάρτιος 2013 η τράπεζα Πειραιώς αγοράζει τη Μαρφίν 

9/01/2014 η τράπεζα Πειραιώς αγοράζει τα δάνεια του ΚΙΕΝ από τη Μαρφίν (94 εκατ. ευρώ), στο ποσό των 19,5 εκατ. ευρώ.

Ο Ν.1454 – Άρθρο 18, δεν διαφοροποίησε το άρθρο 4 του Ν.2082, ότι η εποπτεία ασκείται από το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνει μόνον την εκπλήρωση του σκοπού του Ιδρύματος: α) τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας και β) τον τρόπο άσκησης του ιατρικού-νοσηλευτικού- επιστημονικού και εκπαιδευτικού έργου του Ιδρύματος, όπως και στις Ιδιωτικές Κλινικές, των οποίων το προσωπικό δεν μετετάγη.

 

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής διερεύνησε εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε Υπουργούς ή πολιτικά πρόσωπα για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ΕΕΣ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το Πόρισμα καταλόγισε μόνον πολιτικές ευθύνες για την υπονόμευση του ΚΙΕΝ, την υπερχρέωση, τη φθίνουσα πορεία, την απαξίωση, τον αναγκαστικό πλειστηριασμό, την πώληση στην "ΗΜΙΘΕΑ",  τη μετατροπή σε Ιδιωτική Κλινική της Τράπεζας Πειραιώς ενός υπερσύγχρονου Κοινωφελούς Νοσηλευτικού κοσμήματος υψηλής στάθμης που πρόσφερε ο ΕΕΣ στον μη κερδοσκοπικό τομέα υγείας της χώρας.

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, προσπάθησε να εντάξει το "Ερρίκος Ντυνάν" στο ΕΣΥ με εξαγορά του από την τράπεζα Πειραιώς στο ποσό των 100 εκ. ευρώ.

 

 

 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.    Ποια είναι η σημερινή κατάσταση του "Ερρίκος Ντυνάν" ;

2.    Πως αξιοποιούνται, στις ασφυκτικές συνθήκες της πανδημίας, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ενός Νοσοκομείου που διαθέτει 38 κλίνες ΜΕΘ, 24 κλίνες Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, 25 Χειρουργεία, 303 νοσηλευτικές κλίνες και 78 κλίνες Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας;

3.    Ποια είναι τα σημερινά χρέη του; Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση; Είναι στα σχέδιά της η ένταξη του "Ερρίκος Ντυνάν" στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

 

 

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 

 

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

 

Αυγέρη Θεοδώρα

 

 

Αλεξιάδης Τρύφων

 

Αναγνωστοπούλου Αθανασία

 

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

 

Γκιόλας Ιωάννης

 

Δρίτσας Θεόδωρος

 

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

 

Ηγουμενίδης Νικόλαος

 

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη

Κασιμάτη Ειρήνη

 

Καφαντάρη Χαρούλα

 

Λάππας Σπυρίδων

 

Μάλαμα Κυριακή

 

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

 

Μπαλάφας Ιωάννης

 

Μπάρκας Κωνσταντίνος

 

Μωραΐτης Αθανάσιος

 

Νοτοπούλου Αικατερίνη

 

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

 

Παππάς Νικόλαος

 

Πούλου​​ Παναγιού

 

Ραγκούσης Ιωάννης

 

Σαντορινιός Νεκτάριος

 

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Συρμαλένιος Νικόλαος

 

Τελιγιορίδου Ολυμπία

 

Τζούφη Μερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

 

Τσίπρας Γεώργιος

 

Φάμελλος Σωκράτης

Φωτίου Θεανώ

 

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

 

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.