Τελευταίες Ειδήσεις

Ικανοποιήθηκε το αίτημα των Κυνηγετικών Συλλόγων της χώρας. «Μία μάχη δεν χάνεται ποτέ, μέχρι να την κερδίσουμε…»


 


Την Τρικαλινή Βουλευτή της ΝΔ  Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, ευχαριστεί   και  συγχαίρει  με  νέα της επιστολή  η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκ μέρους  των  253  κυνηγετικών  συλλόγων της  χώρας  και των  180.000  κυνηγών, για την ώριμη  και υπεύθυνη  παρέμβασή  της  στο Κοινοβούλιο, έναντι  των προβλημάτων  που  αντιμετωπίζει  η  κυνηγετική  κοινότητα  της χώρας ,  καθώς  και για τον ουσιαστικό  και συγκεκριμένο τρόπο, με  τον  οποίο τοποθετήθηκε στα πλαίσια  των κοινοβουλευτικών  της καθηκόντων, προκειμένου να επιτραπεί η μετακίνηση για άσκηση θύρας.

 

 Η κα. Βουλευτής, είχε προχωρήσει αρχικά  σε κατάθεση Αναφοράς προς τα αρμόδια Υπουργεία στις 10/11/2020, αιτούμενη την υπαγωγή στις εξαιρέσεις μετακίνησης της κυνηγετικής δραστηριότητας. Στη  συνέχεια  λαμβάνοντας υπόψη της, την σύμφωνη γνώμη των  ειδικών επιστημόνων  και  δη των  λοιμωξιολόγων, καθώς το κυνήγι δεν ευνοεί την μεταδοτικότητα του ιού, αλλά και γνωρίζοντας πως αποτελεί κατεξοχήν μια μοναχική δραστηριότητα στη φύση,  επανέφερε και δεύτερη φορά το ζήτημα,  τόσο  ενώπιον του Πρωθυπουργού αυτή τη φορά, κατά την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όσο  και ενώπιον των αρμόδιων Υπουργών.

 

«Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 5726, πως το κυνήγι υπάγεται στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, η ικανοποίησή μου είναι ιδιαίτερη, καθώς υποστήριξα σθεναρά, από την αρχή το εύλογο αίτημα των Κυνηγών, στο πλαίσιο φυσικά της ιδιάζουσας συγκυρίας , που βιώνουμε με την πανδημία. Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο πως επιμένοντας και ενεργώντας κατάλληλα, καμία «μάχη» δεν χάνεται. Ευχαριστώ την Κυβέρνηση, που μελετά, εγκύπτει και δρα πάραυτα,  σε κάθε ζήτημα που προκύπτει, με κύριο γνώμονα την  μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους». Δήλωσε η κα. Παπακώστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.