Τελευταίες Ειδήσεις

Τα μυστικά και οι παγίδες για τέλη κυκλοφορίας - κατάθεση πινακίδωνΜέχρι τις 26 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι κάτοχοι των οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, μετά την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 


Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η εφαρμογή myCAR μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων. Οι κάτοχοι των οχημάτων με μια απλή δήλωση, όπως είχε αποκαλύψει η Realnews, θα μπορούν χωρίς να καταθέσουν τις πινακίδες στις κατά τόπους εφορίες να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους και να μην πληρώσουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας.


Το real.gr μετά από επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος τους υπουργείου Οικονομικών παραθέτει τα μυστικά και τις παγίδες για τα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων αλλά και το επικρατέστερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.


Αναλυτικότερα, και σύμφωνα πάντα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, όσοι καταθέσουν πινακίδες στο τέλος Φεβρουαρίου δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2021 αλλά ούτε και για τους δύο μήνες του νέου έτους που θα κυκλοφορεί το όχημα.


Στην περίπτωση όμως που κάποιος θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματός του θα πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και για τους 12 μήνες.


Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να δώσει και του χρόνου τη δυνατότητα στους κατόχους των οχημάτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους για όσο διάστημα θελήσουν. Δυνατότητα που είναι πολύ δυνατόν να δοθεί σε χιλιάδες οδηγούς που έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν πινακίδες τον Μάιο ή τον Ιούνιο.


Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ακόμη αποφασισθεί εάν κάποιος που θέλει να πάρει πίσω τις πινακίδες τους, για παράδειγμα για δύο μήνες, πληρώσει και έναν μήνα «καπέλο».


Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους κατόχους των οχημάτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες, πληρώνοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.


Μάλιστα, πέρυσι για πρώτη χρονιά, δόθηκε η δυνατότητα σε κατόχους οχημάτων να λάβουν τις πινακίδες πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας χωρίς το πρόστιμο του ενός επιπλέον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.