Τελευταίες Ειδήσεις

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις οι κωδικοί για ρεβεγιόν και εκκλησία



Παραμονή Πρωτοχρονιάς και οι πολίτες υποχρεούνται να κυκλοφορήσουν στο πλαίσιο των κανονισμών για την πανδημία.


Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και ποιον κωδικό sms θα πρέπει να στείλουν.


Αναλυτικά στον οδηγό που ακολουθεί:


Σούπερ μάρκετ


Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και θα πάμε σε αυτά, με τον κωδικό 2 στο 13033. 


Μέχρι τις 8 το βράδυ θα μπορούμε να παραλάβουμε click away και τα δώρα της τελευταίας στιγμής. 


Κομμωτήρια 


Με τον κωδικό 2 στο 13033  θα μετακινηθούμε και για το εορταστικό χτένισμα αφού τα κομμωτήρια θα παραμείνουν ανοιχτά και αύριο, από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 


Μετακίνηση για ρεβεγιόν 


Η μετακίνηση για το ρεβεγιόν θα γίνει με τον κωδικό 6 και για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.  Ωστόσο στο τραπέζι θα καθίσουν δύο το πολύ οικογένειες έως 9 άτομα συνολικά και μάλιστα οι ίδιες που έφαγαν μαζί και τα Χριστούγεννα.


Για τη μετακίνησή μας αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το ΙΧ αυτοκίνητο μπορούμε να έχουμε μαζί μας έναν ακόμα συνεπιβάτη. Αν δεν είμαστε συγγενείς θα πρέπει να φοράμε και οι δύο μάσκα. Ο αριθμός των επιβατών μπορεί να φτάσει τους 4 αν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.  


Μετά τις 10 το βράδυ θα μπορούμε να μετακινηθούμε μόνο για εργασία, λόγους υγείας και μικρό περίπατο με το κατοικίδιο. 


Ταξί 


Για τα ταξί το ωράριο θα είναι ελεύθερο όπως πάντα. Παραμονή και ανήμερα όμως εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβιβαστούν  δύο άτομα με μάσκα και όχι ένα που ισχύει τις υπόλοιπες ημέρες. 


Εκκλησία και φαρμακεία


Με τον κωδικό 6 θα εκκλησιαστούμε 31 και 1η του μήνα, ενώ με τον κωδικό 1 θα μεταβούμε στα φαρμακεία που θα λειτουργήσουν κανονικά βάση του ωραρίου τους και την παραμονή. Ωστόσο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. 


Τέλος, με τον αγαπημένο μας κωδικό στο 13033 - το νούμερο 6-   θα βγούμε και για την πρωτοχρονιάτικη βόλτα για να απολαύσουμε τους υπέροχα στολισμένους δρόμους. Αρκεί να αποφύγουμε τον συνωστισμό.


 Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν παραμονή της Πρωτοχρονιάς


Η ΣΤΑΣΥ (Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ) ενημέρωσε το επιβατικό κοινό για τις ώρες αναχώρησης των τελευταίων δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.


Όσον αφορά τη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς την Κηφισιά, αλλά και αντίστροφα θα ξεκινήσει στις 22:20.


Στη Γραμμή 2 του Μετρό, ο τελευταίος συρμός από την Ανθούπολη προς το Ελληνικό θα αναχωρήσει στις 22:43, ενώ από το Ελληνικό προς την Ανθούπολη στις 22:38.


Στη Γραμμή 3, το τελευταίο δρομολόγιο από τη Νίκαια προς το Αεροδρόμιο θα αναχωρήσει στις 21:31, από τη Νίκαια προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 22:41, ενώ από ο τελευταίος συρμός από το Αεροδρόμιο προς τη Νίκαια θα αναχωρήσει στις 22:02 και από Δουκίσσης Πλακεντίας προς τη Νίκαια στις 22:42.


Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον σταθμό του Συντάγματος, οι τελευταίοι συρμοί προς όλους τους τερματικούς σταθμούς του Μετρό (πλην αεροδρομίου) θα αναχωρήσουν στις 23:00.


Όσον αφορά το Τραμ, τα τελευταία δρομολόγια έχουν ως εξής:


Από Σύνταγμα προς Βούλα αναχωρούν στις 21.58


Από Σύνταγμα έως Αγ. Κοσμά αναχωρούν στις 22:34.


Από Βούλα προς Σύνταγμα αναχωρούν στις 21:27


 


Από Βούλα προς Αγ. Αλέξανδρο αναχωρούν στις 23:04.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.