Τελευταίες Ειδήσεις

Επιχείρηση «Ελευθερία» σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα – Σήμερα φτάνουν στην Αθήνα 83.850 δόσεις του εμβολίου



Χωρίς πρόβλημα εξελίχθηκε η δεύτερη ημέρα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Αττική, οι οποίοι από σήμερα θα επεκταθούν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Πάτρα.


Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.


Στις 8:15 το πρωί -με ειδική πτήση- φτάνουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι 83.850 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, των Pfizer/BioNTech, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να παραλάβουμε 2.008.500 δόσεις του εμβολίου.


Την πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα παραλάβει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στη συνέχεια θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα.


Την ίδια ώρα στην επιχείρηση «Ελευθερία» μπαίνουν και τα τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας: Πανεπιστημιακό Λάρισας, ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πανεπιστημιακό Πάτρας.


Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ θα εμβολιαστούν 40 υγειονομικοί, 50 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, 70 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και 100 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.