Τελευταίες Ειδήσεις

3.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες στα Τρίκαλα


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας του έργου «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, ικανοποιώντας ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου «Ελπίδα».

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που ανέλαβε και εκπόνησε με τις υπηρεσίες του Δήμου τη μελέτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες νομού Τρικάλων «Ελπίδα» και τις τεχνικές μας υπηρεσίες  προχωράμε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα έργο αγάπης και προσφοράς, με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου.  Αξιοποιούμε τη μεγάλη δωρεά ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Δεληλίγκα και κατασκευάζουμε ένα πρότυπο  Θεραπευτικό  Κέντρο στα Τρίκαλα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο  για την ένταξη του έργου, την άριστη  συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

                                                                                               

Στοιχεία του έργου

Το έργο «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με πρόβλεψη διανυκτέρευσης» αφορά επεμβάσεις σε υπάρχοντα κτίρια στο τέρμα της οδού Πατουλιάς στα Τρίκαλα σε οικόπεδο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και εντός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (σύμφωνα με το Π.Δ. 16/6/1990 (ΦΕΚ 363/Δ/13-7-1990)

Με το έργο προβλέπεται:

-Αποκατάσταση των υπαρχόντων δύο κτιρίων περιλαμβανομένου και του φέροντος οργανισμού αυτών

-Λειτουργική ενοποίηση των κτιρίων με επεμβάσεις στις όψεις και στο εσωτερικό αυτών (οροφές, δάπεδα, διαχωριστικοί τοίχοι, χώροι βοηθητικοί και υγιεινής, λοιποί χώροι) με στόχο την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες

-Κατασκευή νέου κτιρίου επιφανείας 510 m2 για την εξυπηρέτηση των αναγκών του θεραπευτικού κέντρου.

-Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βελτίωση των προσβάσεων προς τα κτίρια και κατασκευή γηπέδων και λοιπών χώρων άθλησης ατόμων με ειδικές αναπηρίες καθώς και διαμόρφωση χώρου για την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής ατόμων με ειδικές ανάγκες 

Προβλέπεται επίσης στον περιβάλλοντα χώρο διαμόρφωση χώρων για θεραπευτική ιππασία περιλαμβανομένων και δύο μικρών κτιρίων και στεγάστρου στον χώρο αυτόν  κατασκευή ναΐσκου για τις ανάγκες των φιλοξενουμένων,  υπαίθριος κινηματογράφος και υπαίθριες διαδρομές.

Επισημαίνεται ότι στο νέο κτίριο θα εξυπηρετηθούν άτομα και των τριών κατηγοριών αναπηριών και συγκεκριμένα άτομα με κινητικές αναπηρίες, άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες και άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο  σχεδιασμός όλων των χώρων βασίστηκε κυρίως στις αρχές σχεδιασμού για άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

Με το έργο θα εκτελεστούν εργασίες: οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, πρασίνου, σήμανσης χώρων κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου και πληροφοριακές πινακίδες

                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.