Τελευταίες Ειδήσεις

Μετ’ εμποδίων η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικάΤηλεκπαίδευση με προβλήματα και για τους μαθητές του δημοτικού και τα πιτσιρίκια των νηπιαγωγείων. Το Webex δεν μπορεί να συνδεθεί κι όταν συνδέεται, ύστερα από λίγο “πετάει” τους πάντες έξω. Αγανακτισμένοι οι γονείς, “βροχή” οι καταγγελίες στο newsit.gr.


Τι ‘χες Webex, τι είχα πάντα! Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα προνήπια ξεκίνησε σήμερα (18.11.2020) αλλά όπως και τις προηγούμενες φορές με… εμπόδια.


Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το μεσημέρι, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν προβλήματα. Αναγνώστες του newsit.gr ανέφεραν ότι ενώ οι μαθητές είναι μπροστά στους υπολογιστές τους, οι καθηγητές ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα κι άλλοι πως το webex δεν… λειτουργεί καν!


“Για να συνδεθούμε, μας βγήκε η ψυχή” ανέφερε γονιός στο newsit.gr, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι η σύνδεση στο webex αγνοούνταν για τουλάχιστον 30 λεπτά! Τα μηνύματα είναι εκατοντάδες από αγανακτισμένους γονείς, πολλοί από τους οποίους πρέπει να αφήσουν τη δουλειά τους (τηλεργασία) για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. 


Χαρακτηριστικό το μήνυμα ενός πατέρα από τη Χίο: “Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Να έχεις δυο παιδιά στο δημοτικό, πρώτη και πέμπτη, να τρέχεις όλη τη μέρα να φτιάξεις κάμερες κτλ και αν έρχεται η ώρα του μαθήματος και να περιμένεις με τις ώρες να συνδεθείς”. 


Click4more Ομαλά κυλά η τηλεκπαίδευση» λέει το υπουργείο Παιδείας και… δεν είναι τρολ


Με το newsit.gr επικοινώνησε και διευθυντής δημοτικού σχολείου από τη Χαλκιδική αλλά και ένας δάσκαλος από τα Μέγαρα. “Πολλά προβλήματα με την εφαρμογή, ούτε εγώ μπορώ να μπω στην τάξη μου, όπως και πολλοί μαθητές” ο πρώτος. Ο δεύτερος θέλησε να δώσει νότα… μαχητικότητας: “Αδύνατον να κάνουμε μάθημα. Έχει καταρρεύσει το σύστημα. Είμαστε όμως εδώ και παλεύουμε”, έγραψε. Πρόβλημα να συνδεθεί ανέφερε και μια δασκάλα στο Περιστέρι. 


Προβλήματα εντοπίζονται σε πολλές περιοχές, ενώ στο Μαρκόπουλο τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν μάθημα ούτε για ένα 15λεπτο, όπως ανέφερε γονιός. 


τηλεκπαίδευση

“Με μεγάλες δυσκολίες γίνονται τα μαθήματα στην πρωτοβάθμια. Δεν μπορούν να συνδεθούν οι δάσκαλοι και πολλοί μαθητές. Οι γονείς είμαστε πάνω από τα παιδιά μας, αφήνοντας στην άκρη την τηλεργασία  μας” έγραψε ένας γονιός από το νομό Καβάλας. 


Σε ένα σπίτι με δυο παιδιά, και τα δυο μαθητές δημοτικού, το ένα παιδάκι κατάφερε να κάνει μισή ώρα μάθημα και το άλλο ούτε τρία λεπτά, μετέφερε η μητέρα τους. 


Webex… loading

Όσο για κάποιους που κατάφεραν να μπουν; Ακόμα περιμένουν! “Έτυχε να μπούμε στις 14.00. Από τις 14.30 έως τώρα loading…”. Αλλού, για 45 λεπτά το μήνυμα ήταν… connecting…Στη Βέροια “δεν συνδέονται ούτε τα παιδιά ούτε οι δάσκαλοι με WebEx σε όλα σχεδόν τα σχολεία”, μας έγραψε αναγνώστρια.


Στην Αλεξάνδρα Ημαθίας, ένας μαθητής β’ δημοτικού κάθισε με τη μαμά του στις 14:00 για να ξεκινήσει την τηλεκπαίδευση. Τα προβλήματα πολλά από την αρχή. Όταν κατάφεραν αν συνδεθούν, δεν είχαν ήχο. Ύστερα από δέκα λεπτά, τους “πετούσε” συνεχώς έξω. Τελικά, δεν κατάφεραν να μπουν ξανά και συνδέθηκαν με άλλο room, αλλά κι εκεί “κόλλησε”…


Click4more Τηλεκπαίδευση: Πρεμιέρα για δημοτικά νηπιαγωγεία – Αναλυτικά το πρόγραμμα


Στα Χανιά, όπως αναφέρει μια μητέρα, από την τρίτη ώρα των μαθημάτων και μετά, το σύστημα έπεσε, ενώ οι δυο πρώτες ώρες έγιναν κανονικά. Η δασκάλα ενημερώνει τους γονείς μέσω viber πως δεν μπορεί να μπει στο σύστημα!


Ένας γονιός από τη Λάρισα ανέφερε ότι έγινε μόνο η πρώτη ώρα κανονικά και μετά ούτε η κόρη του ούτε οι συμμαθητές της μπορούσαν να συνδεθούν ξανά. 


Σε κάποιες περιπτώσεις, συνδέονται μόνο τα μισά παιδιά μιας τάξης. 


Εξοργισμένοι είναι οι γονείς των προνήπιων, που αναγκάστηκαν να κάνουν τηλεκπαίδευση στα παιδιά τους, τα οποία αναγκάστηκαν να στηθούν μπροστά από μια οθόνη εδώ και πάνω από δυο ώρες για… το τίποτα! 


Ένα αγόρι από την Πετρούπολη, μαθητής Β’ δημοτικού, προσπαθεί, όπως ανέφερε ο πατέρας του, από τις 14:50 να μπει να κάνει μάθημα αλλά δεν γίνεται. Και το παιδί κάθεται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και βλέπει αυτό: Σε μια οικογένεια με δυο παιδιά, μάθημα έγινε μόνο την πρώτη ώρα. Μετά άρχισαν τα προβλήματα και δεν μπορούν να συνδεθούν ούτε οι μαθητές ούτε οι δάσκαλοί τους!


Μια μητέρα από τη Ρόδο έχει δυο παιδιά στο νηπιαγωγείο. Συνδέθηκε στις 14:10 αλλά μόνο για 10 λεπτά. Και η σύνδεση ήταν κακή, με παράσιτα και θόρυβο! Και μετά “μας πέταξε έξω και βγάζει μονίμως connecting. Δεν ξανασυνδεθήκαμε από τότε”.


Μια μητέρα από του Ζωγράφου, έγραψε στο newsit.gr: “Έχω 2 παιδιά, ένα στην 6η δημοτικού και ένα στην 3η δημοτικού. Από τις 2:30 περιμένουμε μπροστά σε μια οθόνη ο καθένας και δεν έχουμε συνδεθεί σε κανένα μάθημα. Η πλατφόρμα του webex μας γράφει συνέχεια connecting όπως και στο σύνολο των παιδιών της κάθε τάξης όπως μας ενημερώνουν οι άλλοι γονείς. Σήμερα μάθημα δεν έχει γίνει”. Και η γυναίκα αυτοί, όπως κι άλλοι γονείς που έστειλαν τα παράπονά τους στο newsit.gr, πρέπει παράλληλα να δουλεύει με τηλεργασία… 


Όσοι δε κατάφεραν να κάνουν την πρώτη ώρα, όπως μια οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, όταν “βγήκαν” για διάλειμμα, απλά δεν κατάφεραν να ξανασυνδεθούν. 


Σε σχολείο των νοτίων προαστίων, παιδί έκτης δημοτικού δεν μπόρεσε να συνδεθεί καθόλου τις δυο πρώτες ώρες. Από το τμήμα 25 παιδιών, συνδέθηκαν 15 παιδιά και κανένα (!) την τρίτη ώρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή “συνέπεσε Γυμνάσιο, Λύκειο και Δημοτικά για ένα τέταρτο”. 


Ένας πατέρας σε απόγνωση, έστειλε στο newsit.gr “sυνδεθήκαμε κανονικά στις 14.00 για να ξεκινήσει το μάθημα και μετά τα πρώτα λεπτά η οθόνη έσβησε, κανείς δεν είχε επικοινωνία με τον άλλο και τα πάντα σταμάτησαν. Κάποια στιγμή αργότερα συνδέθηκε ένα παιδί (με την επικοινωνία μας να γίνεται μόνο μέσω τηλεφώνου) και το μάθημα παραδόξως να συνεχίζεται χωρίς να βλέπουμε ή να μας βλέπει η δασκάλα. Αποτέλεσμα 10 από τα 21 παιδιά να μην έχουν την παραμικρή επαφή με το μάθημα”. 


Κεραμέως: Όλοι μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας

«Πάνω από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης», δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αντικρούοντας το επιχείρημα του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, ότι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν έχει πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


Η υπουργός υποστήριξε ότι έγινε ένα μεγάλο άλμα για την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο «για ρεκόρ τηλεθέασης που φθάνει στο 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών που παρακολουθούν την εκπαιδευτική τηλεόραση».


Ο Κρίτων Αρσένης που είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση υποστήριξε ότι «είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό μαθητών που είναι αποκλεισμένοι για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους και δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση», επισημαίνοντας ότι «πολλές φτωχές οικογένειες στη Δυτική Αττική δεν διαθέτουν ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε υπολογιστή». «Ένα ποσοστό 30% βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο».


«Οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας είναι οι πρώτοι που εξοπλίζονται. Ειδικά στην Δυτική Αττική, δόθηκαν 3.472 φορητές συσκευές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δόθηκαν 2.406 φορητές συσκευές στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις δώσουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη», αντέτεινε η Νίκη Κεραμέως.


«Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει κινητό μπορεί να συνδεθεί μέσω τηλεφώνου, με μηδενικό κόστος, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να παρακολουθήσει τα μαθήματα καθώς οι 4 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους», διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.