Τελευταίες Ειδήσεις

Θετική παρέμβαση Μπουτίνα για τα τουριστικά λεωφορεία

 


Μετά την από 19/11/2020 επιστολή μου στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για τις διαδικασίες που αφορούν  την οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ. και με επιπρόσθετη παρέμβαση μου στο Υπουργείο Τουρισμού ,σήμερα , μετά από μόλις  λίγες ημέρες ο Υπουργός Τουρισμού αποφάσισε τη δικαίωση όλου  του κλάδου επαγγελματιών Λ.Δ.Χ. Συγκεκριμένα με την Α.Π.: 18130/26-11-2020 (Α.Δ.Α.:ΩΤΙ6465ΧΘΟ-Ε72) εγκύκλιο του Υπουργού Τουρισμού ανοίγει ο δρόμος για να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση όλα τα Τ.Λ.Δ.Χ., ακόμη και αυτά που είχαν καταθέσει πινακίδες το επίμαχο διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2020.

Ευχαριστώ δημόσια τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη καθώς και τους συνεργάτες του κα Χαρά Πασχαλίδου και κον Χρήστο Πετρέα για την άμεση ανταπόκριση και λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ,η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ. στη χώρα μας , σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία .

Η αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Φορέων και Υπουργείων , υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη μας κ. Κώστα Αγοραστού αποδεικνύεται περίτρανα και πάντα μέσα από συνέργιες μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα .

 

                                         Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού

                                                  Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

                                                     Γιάννης Μπουτίνας

 

 

               ΘΕΜΑ: Ενίσχυση τουριστικών λεωφορείων .  

 

 

κε Υπουργέ ,

μετά από δική σας πρωτοβουλία επιτεύχθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την σημαντική ενίσχυση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για τα λειτουργικά τους έξοδα εν μέσω της πανδημίας και γιατί ο κλάδος επλήγη από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού.

Η απόφαση ήρθε στην πιο κατάλληλη χρονική στιγμή και θα βοηθούσε σε σημαντικό βαθμό τη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων , εφόσον είχε αποφασισθεί η οριζόντια ενίσχυση όλων των τουριστικών λεωφορείων σε ποσό ίσο περίπου με 3.500 κατά μέσο όρο σε κάθε λεωφορείο.

Όμως κατά την συμπλήρωση της απαιτούμενης αίτηση διαπιστώθηκε ότι την ενίσχυση αυτή δικαιούνται μόνο τα τουριστικά λεωφορεία που δεν είχαν παραδώσει πινακίδες  το δίμηνο Ιούλιο και Αύγουστο . Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η φετινή χρονιά έπληξε τον τουριστικό κλάδο στον απόλυτο βαθμό και κατά τη διάρκεια του διμήνου Ιουλίου και Αυγούστου ,οι τουριστικές επιχειρήσεις που κινήθηκαν σε χαμηλό βαθμό ήταν τα καταλύματα και η εστίαση . Το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστικών λεωφορείων παρέμεινε με ανοικτά τα γραφεία τους και όλα ή τα περισσότερα λεωφορεία χωρίς  πινακίδες .

Είναι γνωστό ότι  στο σύνολο της χώρας  , όλη την περίοδο Μάρτιος-σήμερα  τα τουριστικά λεωφορεία κινήθηκαν ελάχιστα , παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ειδικά  στην Αττική .Για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών οι περισσότεροι επιχειρηματίες  αναγκάστηκαν να μειώσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες με αποτέλεσμα και την κατάθεση πινακίδων σε ορισμένα ή όλα τα λεωφορεία του στόλου τους για να μην πληρώνουν σε παθητική ακινησία υπέρογκα ασφάλιστρα και να μειώσουν φθορές .

Κε Υπουργέ για τους παραπάνω λόγους και για να έχει αντίκρισμα σε όλο τον κλάδο η σημαντική απόφαση σας να ενισχυθεί ο κλάδος ,  παρακαλώ όπως προβείτε στη διαγραφή αυτού του  κριτηρίου ώστε να έχουν δικαίωμα της ενίσχυσης το πλήθος των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων , όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί από την αρχή .

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

                                 Με τιμή

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ              

                         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

                                                                                       ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.