Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι στην έκδοση του AssangeΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ/PFJU) ενώνει τη φωνή της με όλες τις ευρωπαϊκές Ενώσεις δημοσιογράφων που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το προηγούμενο που δημιουργεί η υπόθεση του Julian Assange στην ελευθερία έκφρασης, την ελευθερία ενημέρωσης και τη Δημοκρατία.

Ως ΔΣ καταδικάζουμε την επιχείρηση ποινικοποίησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την απόπειρα χρήσης ενός αμφισβητούμενου νόμου περί κατασκοπείας των ΗΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί η καταδίκη του Assange για τις αποκαλύψεις του για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από προσωπικό των ΗΠΑ στα ημερολόγια πολέμου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Καταδικάζουμε την κράτηση του Julian Assange εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για έκδοσή του στις ΗΠΑ και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή του.
Επιπλέον, καταδικάζουμε τις συνθήκες κράτησης του, καθώς σύμφωνα με την έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Nils Melzer, υπάρχουν «συντριπτικά στοιχεία ότι ο Assange έχει υποστεί ψυχολογικά βασανιστήρια». Συμπέρασμα με το οποίο συμφωνεί και γνωμάτευση περισσότερων των 60 γιατρών από όλο τον κόσμο, ενώ στις παρούσες συνθήκες, λόγω πανδημίας, τίθεται για έναν ακόμη σοβαρό λόγο επιτακτική η απελευθέρωσή του.

                            Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
          Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.