Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεχίζουμε τον αγώνα για επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα Β.A.E. και επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου και Κ.Υ. του Νομού μας , δώσανε αγωνιστική απάντηση με την κοινή  συγκέντρωση – διαμαρτυρία,  στην είσοδο του Τ.Ε.Π. του Γ.Νοσοκομείου.  Με την κοινή αγωνιστική παρέμβαση, συνεχίζουμε τον αγώνα με τα Σωματεία εργαζομένων, Συλλόγους Φορέων του κινήματος  στο νομού μας, διεκδικώντας ¨άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού και τα δικαιώματα των υγειονομικών

            Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους. Σύστημα Υγείας Αποκλειστικά  Δημόσιο και Δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες και δεν θα γίνεται «μιας νόσου».

Μαζί με  χιλιάδες συναδέλφους μας από δεκάδες νοσοκομεία και κέντρα υγείας  δώσαμε την αγωνιστική απάντησή μας  στην κοροϊδία της Κυβέρνησης, με την Πανελλαδική  Πανεργατική Απεργία,  Πέμπτη 26  Νοεμβρίου. 

Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εξάπλωση της επιδημίας. Εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας στους  εργασιακούς χώρους, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αντίθετα, συνεχίζουν, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης, να μοιράζουν δις ευρώ επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες διαδικασίες, και να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους, στελεχώνουν τα τμήματα  COVID του Γ. νοσοκομείου Τρικάλων με ορθοπεδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους.



Αν και τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε εστίες διασποράς της επιδημίας, με εκατοντάδες νοσούντες συναδέλφους Νοσηλευτές,Γιατρούς και όλων των ειδικοτήτων Υγειονομικών. Δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας σε συναδέλφους μας υγειονομικούς που εκτίθενται σε υψηλού κινδύνου επαφή με θετικά κρούσματα.

Αντί για την άμεση επίταξη ιδιωτικών μονάδων και τη στελέχωση και αξιοποίηση νοσοκομείων, που έκλεισαν με τα Μνημόνια και παρέμειναν κλειστά από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, περικόπτουν τακτικά χειρουργεία και μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία «μιας νόσου», για να εξασφαλίσουν νέα πελατεία στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών.

Έχουν ουσιαστικά παραδώσει τον προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εξασφαλίζοντας τους τεράστια κέρδη και ταυτόχρονα αποδυναμώνουν, αντί να ενισχύσουν τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να συμβάλλουν στην πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας.

Αντί για την ένταξη των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στον σχεδιασμό για αντιμετώπιση της επιδημίας, με τους ίδιους εργασιακούς και μισθολογικούς όρους με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, προχωρούν στην επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι στο σύστημα που ζούμε, ακόμα και η επιδημία αξιοποιείται για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κερδοφορίας στους τομείς του φαρμάκου, της παραγωγής υγειονομικού υλικού και  συνολικά της Υγείας.

Όλοι οι  υγειονομικοί, όλο το ΕΣΥ είναι στη μάχη του Covid.

Ο καθένας από το πόστο του αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα

 σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο. ­

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας,

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι εστίες μετάδοσης. Που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισοδημά τους. ­

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. ­

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και πολλοί από αυτούς στην ανέχεια

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις Γυναίκες, τους Συνταξιούχους και τους νέους στο νομό μας..

 

Αρνούμαστε την λογική «κόστους – οφέλους» στην Υγεία.

           

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ.

Φωνάζουμε ότι «οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι η μόνη προστασία».

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την εργατική-λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.  

            Συνεχίζουμε τον αγώνα την κοινή αγωνιστική παρέμβαση, εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, των Γυναικών και της νεολαίας στο νομό μας από το πρώτο κύμα της ¨πανδημίας¨ αλλά και καθημερινά, διεκδικώντας ¨άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού και τα δικαιώματα των υγειονομικών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü  Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού- ΑΜΕΣΗ καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.

ü  Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

ü  Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας. Ένταξη στα Β.Α.Ε. όλων Υγειονομικών.

ü  Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με Σ.Ο.Χ., Επικουρικούς, με  επείγουσες διαδικασίες

ü  Εξασφάλιση  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ στο Νοσοκομείο για  TESTPSR

ü  Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και στελέχωση

ü  Να αξιοποιηθεί το  παλιό Νοσοκομείο του νομού μας, για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 και μετά την πανδημία.

ü  Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες

ü  Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.

ü  Έκτακτο Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü  Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.

ü  Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

ü  Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.

ü  Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε:  ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης.

ü  Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς:  Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες».

Συνδικάτα – Σωματεία & Φορείς του λαϊκού κινήματος Ν. Τρικάλων.

·        ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων  Νοσοκομείου & Κ.Υ. Ν. Τρικάλων

·        Δ.Σ. Ένωσης  Ιατρών   Νοσοκομείου  & Κ.Υ. Ν.Τρικάλων- Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.

·        ΕΛΜΕ Τρικάλων

·        Συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων & Ποτών

·        Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων

·        Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

·        Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

·        Το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

·        Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.

·        Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ¨Η Άνοιξη¨

·        Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ)

·        Σωματείο Επιπλοποιών &  Ξυλουργών Ν. Τρικάλων

·        Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας( μέλος της ΟΓΕ)

·        ΕΒΕ Καλαμπάκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.