Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος -Παράρτημα Τρικάλων στηρίζει και συμμετέχει στην 24ώρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που καλεί η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου


 


Ο αγώνας των καλλιτεχνών συναντιέται με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων κ του λαού!!
                                        Ο Σύλλογός μας θα παραστεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο πλευρό των υγειονομικών   υπαλλήλων την Πέμπτη ,26 Νοέμβρη στο νοσοκομείο Τρικάλων!

Στις 26 Νοέμβρη κάνουμε lockdown στην βάρβαρη πολιτική τους!

Ο Σύλλογός μας δίνει το μαχητικό του παρών στο πλευρό των εργαζομένων στην Υγεία,στην Παιδεία,στα σούπερ μάρκετ,στα μέσα μεταφοράς,σε όλους τους χώρους εργασίας που δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα για την Πανδημία ,δίνοντας μαζί με εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την χώρα μία από τις πιο κρίσιμες μάχες των τελευταίων ετών!!

Στην εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης όσον αφορά την διαχείριση της Πανδημίας, μην πειράζοντας ούτε μία τρίχα από τα συμφέροντα της καπιταλιστικής κερδοφορίας την στιγμή που κόσμος πεθαίνει ,έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα μπουρλότο στα εργασιακά ζητήματα που θα το πληρώνουν πολύ ακριβά η σημερινή και αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης!

Καταργείται δια νόμου το 8ωρο και νομιμοποιείται η 10ωρη εργασία!!Το νομοσχέδιο φέρνει απλήρωτες υπερωρίες την επέκταση και γενίκευση της δουλειάς τις Κυριακές!    Νέες μειώσεις στους μισθούς ενώ ήδη έχει θεσμοθετηθεί μισθός 200 ευρώ ,στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας !Νέες αντιδραστικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση παράλληλα στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας που απρόσκοπτα οι εργοδότες θα μπορούν να εφαρμόζουν, απολύσεις και ότι άλλο!

Μετά την προσπάθεια περιστολής του απεργιακού δικαιώματος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων ,σειρά έχει η επίθεση στην ίδια την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και στους άλλους φορείς τους!

Η διέξοδος δεν βρίσκεται στον ατομικό δρόμο αλλά στη συλλογική οργανωμένη δράση!

Η επιτυχία της απεργίας θα δώσει απάντηση στην βάρβαρη αυτή πολιτική ότι δεν μπορεί να βάλει φίμωτρο στους αγώνες και στις διεκδικήσεις!

Οι αγώνες του λαού δεν μπαίνουν στον γύψο!!

Διεκδικούμε όλοι με όλους τους φορείς τα εξής:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

·         Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

·         Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

·         Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

·         Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!

·         ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

                                            Κἀτω τα χέρια από τα Σωματεία μας!!

                                Επίσης όσον αφορά τον σύλλογό μας :

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

·         Να προχωρήσει άμεσα τις πιστώσεις των λογαριασμών των δικαιούχων του επιδόματος για Σεπτέμβρη – Οκτώβρη και να ενταχθούν σε αυτό και όσοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Καλλιτεχνών

·         Να δοθεί η δυνατότητα να πάρουν την επιδότηση της αναστολής και οι εργαζόμενοι που το δικαιούνται και έχουν σύμβαση σε Δημοτικό Ωδείο.

·         Να επεκταθεί η επιδότηση του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου για όσο διάστημα κρατούν κλειστούς τους χώρους εργασίας μας

·         Να είναι δικαιούχοι της της μείωσης ενοικίου , όπως συμβαίνει και με τις αναστολές εργασίας και οι εργαζόμενοι Καλλιτέχνες που επιδοτήθηκαν  για Σεπτέμβρη – Οκτώβρη

Τέλος.

Καταλαβαίνουμε πως όποια στήριξη δίνεται δεν μας χαρίστηκε . Παλέψαμε συλλογικά και είχαμε κατακτήσεις . Από την άλλη τα αιτήματά μας και οι διεκδικήσεις μας δεν σταματούν σε ένα επίδομα 534 ευρώ που έχει καθυστερήσει 3 μήνες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κάλυψη των αναγκών μας , για την ζωή την υγεία και  την πρόσβαση όλου του λαού στον πολιτισμό.

Lockdown να μπει στην πολιτική της κυβέρνησης και όσων οδήγησαν τον κλάδο μας σε αυτή τη κατάσταση .

Συνεχίζουμε …….

                                                  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.