Τελευταίες Ειδήσεις

Covid-19: Αυστηροί έλεγχοι από τον Δ. Τρικκαίων για τα νέα μέτρα και μήνυμα Παπαστεργίου


Σε αυστηρότερους ελέγχους για τα νέα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προβαίνει η Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα, και στην ΠΕ Τρικάλων και στον Δ. Τρικκαίων ισχύουν:
- Καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 καθημερινώς (πλην των εργαζομένων και των έκτακτων περιστάσεων).
Ετσι, η Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων προχωρά σε ελέγχους
- για την τήρηση των συγκεκριμένων μέτρων, σε όλους τους χώρους. Εντείνει, επομένως, την προσπάθεια εφαρμογής μέτρων που στοχεύουν στην ανάσχεση του δεύτερου κύματος πανδημίας.
- για την τήρηση των μέτρων ειδικά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (π.χ. καφετέριες, μπαρ κ.α.). Θα ελέγχεται η τήρηση των μέτρων από το προσωπικό, οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, το πλήθος των πελατών και όσα γενικότερα προβλέπει η νομοθεσία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογραμμίζει την κοινή προσπάθεια για αποφυγή lockdown: «Με την αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, με τη συνεργασία της πολιτείας, των Δήμων και των πολιτών, θα βγούμε και αυτή τη φορά νικητές από την αναμέτρησή μας με τον covid-19», τονίζει.


Ο κ. Παπαστεργίου υπογραμμίζει ότι «είναι κρίσιμης σημασίας να αποφύγουμε ένα καθολικό lockdown, το οποίο θα πλήξει την κοινωνική μας ζωή και θα «γονατίσει" κυριολεκτικά τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες».

 «Η αυτοδιοίκηση», σημειώνει, «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, καλείται για μια ακόμη φορά να αναλάβει τοπικές πρωτοβουλίες για να πετύχουμε σε κάθε δήμο ξεχωριστά, την τοπική περιστολή των κινδύνων που μας απειλούν. Από αύριο το πρωί οφείλουμε να αναλάβουμε ολοκληρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών μας κοινωνιών, για την πραγματική διάσταση του προβλήματος, με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Να δώσουμε βάρος στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση κυρίως των νέων σε ηλικία συμπολιτών μας, οι οποίοι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, λόγω της εντονότερης κοινωνικής τους ζωής, εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά εξάπλωσης του ιού», αναφέρει. Επίσης καλεί, μεταξύ άλλων, τους δήμους να προβαίνουν σε αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

 «Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στην ανευθυνότητα που απειλεί τις ζωές μας», καταλήγει ο κ. Παπαστέργιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.