Τελευταίες Ειδήσεις

Προσκύνημα του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου στο Άγιον Ορος.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συνοδευόμενος από Ηγουμένους, Ιερείς, Διακόνους και Μοναχούς της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη (16-19 Οκτωβρίου) στο Περιβόλι της Παναγίας, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμαδρίτου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Εφραίμ ιερομονάχου, για να προεξάρχει των ιερών ακολουθίων επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού.


Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης μετέβη στις Καρυές, όπου έγινε δεκτός ασμένως στην Ιερά Επιστασία από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυριώτη και τα υπόλοιπα μέλη της Ιεράς Κοινότητας. Κατά την επίσκεψή του στην Πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, ο κ. Θεόκλητος και η συνοδεία του προσκύνησαν στο Ναό του Πρωτάτου την Ιερά εικόνα της Παναγίας του «Άξιον εστί».


Επίσης, το πρωί του Σαββάτου επεσκέφθηκε διάφορα Ιερά Κελλία, όπου όλη η συνοδεία είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει τις Ιερές Εικόνες, να έρθει σε κοινωνία με τους Αγιορείτες Κελλιώτες Πατέρες και να γευθεί την πλουσιοπάροχη φιλοξενία τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεσκέφθηκε το Βατοπαιδινό Ιερό Κελλίο του Τιμίου Προδρόμου, το Σιμωνοπετρίτικο Ιερό Κελλίο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τέλος, το Ιβηρίτικο Ιερό Κελλίο της Αγίας Άννης.


Το βράδυ του Σαββάτου, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης προεξήρχε της Αγρυπνίας στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού. Κατά την Λιτή, ο κ. Θεόκλητος ομίλησε στο Συνοδικό της Μονής, όπου αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο αλλά και στις πνευματικές σχέσεις μεταξύ Αγίου Όρους και Μετεώρων, οι οποίες ανάγονται πολλούς αιώνες πίσω.


Το πρωί της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συλλειτούργησε με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου ιερομόναχο Εφραίμ καθώς και με πλειάδα Αγιορειτών Πατέρων.


Το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Θεόκλητος και η περί αυτόν συνοδεία, είχαν την πνευματική ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. Εκεί έγιναν δεκτοί με κάθε τιμή και προσκύνησαν την θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας.


Πεπλησμένοι πνευματικών εμπειριών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και οι συνοδεύοντες αυτόν, ανεχώρησαν το πρωί της Δευτέρας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες τους προς τον Καθηγούμενο αυτής και την Συνοδεία του για την αβραμιαία φιλοξενία τους καθώς και για την αγάπη που επέδειξαν στα πρόσωπά τους.
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.