Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Έβρος γίνεται και πάλι «φρούριο» - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για μεταναστευτικές ροές και ενίσχυση των συνόρωνΤο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., προετοιμάζονται για νέα «επεισόδια» τουρκικής προκλητικότητας σε Έβρο και νησιά, με το μεταναστευτικό να παίζει σημαντικό ρόλο.


Τις τελευταίες 15 ημέρες, παρατηρείται μία αύξηση της τάξης του 20% στις ροές, με τους δουλεμπόρους να επιχειρούν την εισχώρηση μεταναστών από διάφορα σημεία του ποταμού και τη μεταφορά τους μέσω μεγάλων οδικών δικτύων προς Θεσσαλονίκη.


Συμφωνα με τον ΣΚΑΪ, καθημερινά, αστυνομικό προσωπικό, συνοριοφύλακες και στρατιώτες προβαίνουν σε αποτροπές που κινούνται αριθμητικά από 200 έως και 400 άτομα.


Τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου, αφορούν την εξοπλιστική οχύρωση του Έβρου με τα εξής:


Τρία μεγάλα μεγάφωνα προειδοποιητικών μηνυμάτων σε διάφορες γλώσσες και ανυπόφορων ήχων υψηλής συχνότητας


Τέσσερα DRONES για την εναέρια παρακολούθηση των συνόρων


15 θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό μεταναστευτικών ροών τις νυχτερινές ώρες


10 θωρακισμένα τζιπ για τις περιπολίες


5 φουσκωτές βάρκες


Τετράτροχες γουρούνες και μοτοσυκλέτες για περιπολίες.

Θα ακολουθήσει αριθμητική ενίσχυση με 1.000 αστυνομικούς (μόνιμη δύναμη 400, 200 εθελοντές με δικά τους έξοδα, επιπλέον 400 μετά τα γεγονότα του Μαρτίου), με 150 άτομα από το σχέδιο «ΑΣΠΙΔΑ», με 150 φύλακες από τη δύναμη της Frontex.


Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε τουλάχιστον τρία σημεία: στις Φέρες (στο κτήμα Τσιρόζη όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη), στον Άρδα ποταμό και στο Τυχερό Έβρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.