Τελευταίες Ειδήσεις

Τα Μερομήνια φέρνουν ...λευκά Χριστούγεννα - Πώς θα είναι ο καιρός τον χειμώναO Δημήτρης Τσούλης, παρατηρητής από τα Νέα Στύρα της Εύβοιας, έδωσε μέσω του Evia Plan στη δημοσιότητα τις προβλέψεις του για τα εφετινά Μερομήνια .


Έτσι, ο φετινός χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα βαρύς, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε και χιονισμένα Χριστούγεννα ακόμα και σε πεδινές περιοχές.


Η τάση του καιρού αφορά: Ανατολική Στερεά, Αττική, Εύβοια, Σποράδες, δυτικές και βόρειες Κυκλάδες και βορειοανατολική Πελοπόννησο.


Δείτε στο βίντεο όσα προβλέπει ο κ. Τσούλης για την εξέλιξη του καιρού από τις 14 Σεπτεμβρίου 2020 έως και το τέλος του Αυγούστου 2021.
Τι είναι τα Μερομήνια


Από 1-6 Αυγούστου ξεκινά η παρατήρηση του καιρού, που θα δώσει την πρόβλεψη για ολόκληρο το χρόνο. Πρόκειται για πρακτική παρατήρησης των καιρικών φαινομένων, που είχαν ως «όπλο» οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των προηγούμενων δεκαετιών.


Τα Μερομήνια είναι πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.


Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.


Αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν, όμως έχει πολλούς υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.


Οι γνώμες για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες διίστανται, καθώς κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου.


Οι παρατηρητές προσέχουν τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου.


Συνοπτικά, όταν υπάρχει/ουν:


Αέρας, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος.


Άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές.


Άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.


Σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος.


Καθαρός ουρανός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.