Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΜΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ


Η οικονομία καταρρέει και δυστυχώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εθελοτυφλεί.

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε το 2ο τρίμηνο 15,2%, πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών.

Το  -15% επιβεβαιώνει από μια πλευρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός συνάντησε την Ελλάδα σε καθεστώς καλπάζουσας ύφεσης και την Κυβέρνηση με κύρια στρατηγική για «ανοσία αγέλης». Από την άλλη επιβεβαιώνει την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχθηκε ότι η χώρα είχε ανάγκη από ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Δυστυχώς η ελληνική επιχειρηματικότητα βιώνει τις συνέπειες αυτής της στρατηγικής στην οικονομία. Την ώρα που οι τράπεζες και το κράτος κρατούν κλειστές τις κάνουλες ρευστότητας.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ιδιαίτερη μέριμνα για τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης με χορήγηση μη επιστρεπτέων ενισχύσεων, με πραγματική ρευστότητα, με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και τραπεζών.

Οι τελευταίες αν και έχουν λάβει 40 δις ευρώ ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αρνητικά επιτόκια για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχουν διαθέσει στην αγορά μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά, κυρίως μόνο στους μεγάλους πελάτες.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.