Τελευταίες Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων με απαίτηση την ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)


Παράσταση διαμαρτυρίας  πραγματοποίησαν  για την ένταξή τους  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) ,το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Ανάλογες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας με κορύφωση τη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας , την ίδια ώρα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Κρίσεων για τα ΒΑΕ. με θέμα «ένταξη στα Β.Α.Ε. των εργαζόμενων στο χώρο της δημόσιας υγείας».Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο ΓΝΤ και στην ανακοίνωση των αιτημάτων που μοιράζονταν στο κοινό τονίζονταν τα εξής.:

 

Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα και να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας & πρόνοιας στα  Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα


 

Απαιτούμε: Να σταματήσει η ΚΟΡΟΪΔΙΑ και ΠΡΟΣΒΟΛΗ απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, που είναι η συνεχιζόμενη απόρριψη, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, του δίκαιου αιτήματος μας για ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

ü  Εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας. Στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων ως σήμερα, καλούμαστε να καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες, γιατί με βάση τον ανεπαρκέστατο οργανισμό, χρειάζονται πάνω από 100 οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού, πάνω από 40 θέσεις Παραϊατρικού προσωπικού και πάνω από 150 θέσεις εργαζομένων σε καθαριότητα-Φύλαξη-Τεχνικούς- Τραπεζαρία-Μαγείρους- Πλυντήρια, Εργαζόμενους   όλων των ειδικοτήτων.

ü  Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας.

Γνωρίζουμε ότι ο αποκλεισμός χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η μη ένταξη στα Β.Α.Ε., εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ε.Ε.  για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι απέναντι μας έχουμε την πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. που για τα  επιχειρηματικά συμφέροντα, αξιοποιούν ακόμη και την επιδημία για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους και να «ξεφορτωθούν» όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους υγειονομικούς, ασθενείς να δυναμώσουμε τον αγώνα και να απαιτήσουμε:

Να αναπτυχθούν περισσότερα δημόσια εργαστήρια για την διενέργεια της εξέτασης για SARS-COV-2. Να γίνεται δωρεάν ο εργαστηριακός έλεγχος για SARS-COV-2,προληπτικά και σε πιθανούς ασθενείς.

Να επιταχθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και, μαζί με τους εργαζόμενους, να ενταχθούν σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΣΔΙΤ και τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια

Για τα Β.Α.Ε.όλοι οι υγειονομικοί μαζί διεκδεικούμε:

1.       Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

2.       Να ενταχθούν στα Β.Α.Ε.  όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

3.       Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους.

4.       Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων.

5.       Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας στις μονάδες υγείας και πρόνοιας.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & Κ.Υ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.