Τελευταίες Ειδήσεις

Παρεμβάσεις ύψους 5,2 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της  ασφάλειας στο οδικό δίκτυο των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας  ξεκινούν με χρηματοδότηση από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα της δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Τρικάλων (Δήμοι Τρικκαίων, Μετεώρων, Φαρκαδόνας)» προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου.

 

«Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, είμαστε παντού όπου υπάρχει ανάγκη, με χρήσιμα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Παρά τις δυσκολίες  της εποχής δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα. Χρησιμοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτουμε προκειμένου οι ανθρώπινες κοινότητες να απολαμβάνουν ένα  σύγχρονο και  ασφαλές οδικό δίκτυο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι εργασίες

 

Οι προβλεπόμενες εργασίες έχουν ως εξής:

           επισκευή υπαρχόντων και κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης οδών

           καθαρισμός υπαρχόντων κιβωτοειδών οχετών

           καθαρισμός υπαρχόντων και κατασκευή νέων σωληνωτών αγωγών

           αποκατάσταση υπαρχουσών και κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων

           διάνοιξη τάφρων απορροής ομβρίων

           άρση καταπτώσεων

           καθαρισμός και μόρφωση υπαρχουσών τάφρων

           καθαρισμός αγωγών από φερτά υλικά

           κλάδεμα δένδρων

           αποκατάσταση οδοστρωσίας

           αποκατάσταση ερεισμάτων

           αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα

           αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και διαγράμμισης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.