Τελευταίες Ειδήσεις

Ειδικά περιοριστικά μέτρα και στον Δήμο Μετεώρων


Με χθεσινή ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά η Π.Ε. Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00  έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00.

Αναλυτικά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε εφαρμογή στην Π.Ε. Τρικάλων:

·        Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

·        Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

·        Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

·        Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

·        Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου ο Δήμος Μετεώρων ανακοινώνει ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. θα πραγματοποιηθούν δια περιφοράς.

Ο Δήμος Μετεώρων θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπιστεί την υγεία και την ασφάλεια των Δημοτών του με υπευθυνότητα και σεβασμό. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε προσοχή και πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων με στόχο την μη περαιτέρω διασπορά του ιού.

Από το γραφείο του Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.