Τελευταίες Ειδήσεις

Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα κυλικεία



Την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός υπενθύμισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.


Παράλληλα είπε πως σύντομα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων. Τόνισε επίσης πως λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών.


“Όσον αφορά στη χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλες τις τάξεις. Ειδικά, σε μαθητές από νηπιαγωγείο έως Γ’ δημοτικού θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση χρήσης της μάσκας. Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι μαθητές με σοβαρά νευρολογικά ή άλλα νοσήματα, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο με τα δικαιολογητικά”, είπε χαρακτηριστικά για τη χρήση μάσκας.


Αναφορικά με τη λειτουργία των κυλικείων στα σχολεία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως θα πωλούν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ενώ θα τηρούνται και αποστάσεις 1,5 μέτρου από τους μαθητές και πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι για την λειτουργία των κυλικείων θα πρέπει να μεριμνούν για την απολύμανση του χώρου και για την τοποθέτηση αντισηπτικών.


Επίσης επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων και πρωτοκόλλων προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η κοινή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.