Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ-Οι αγώνες του Βαγγέλη Μπούτα κληρονομιά για όλους μας


Ο πρόωρος θάνατος του αγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα μας προκάλεσε μεγάλη θλίψη. Αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για το αγροτικό κίνημα της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας.

    Για δεκαετίες, με σταθερότητα και επιμονή συμμετείχε ακούραστα στην οργάνωση και καθοδήγηση των αγώνων των αγροτών. Με απλό και κατανοητό λόγο εξέφραζε τα αιτήματα των αγροτών, διαπραγματευόταν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όταν επιβαλλόταν και χάραζε την αγωνιστική στρατηγική και τακτική του αγροτικού κόσμου. Με τους αγώνες του και την προσωπικότητά του αναδείχτηκε σε ηγέτη των αγροτών. Αποκλήθηκε «Στρατηγός του Κάμπου».

    Ο Βαγγέλης Μπούτας, ως κομμουνιστής που ήταν, πίστευε ότι τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων αγροτών (δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας τους) είναι ασυμφιλίωτα με το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ, που βάλθηκαν να τους ξεκληρίσουν. Πίστευε στον ταξικό αγώνα των αγροτών, μαζί με τους εργάτες και τ’ άλλα καταπιεζόμενα και εκμεταλλευόμενα στρώματα της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και το αταλάντευτο του αγώνα του.

     Ο αγρότης Βαγγέλης Μπούτας αγωνιζόταν μαζί με τους συναδέλφους του για καλύτερες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, μείωση στο κόστος παραγωγής, αξιοπρεπές αγροτικό εισόδημα και συνθήκες ζωής, προγραμματισμός και στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου απ’ το κράτος, αναδιαρθρώσεις του πρωτογενούς τομέα προς το συμφέρον των αγροτών και των πολιτών και όχι των υπερκερδών των αγροτο-βιομηχανικών συγκροτημάτων και των πολυεθνικών.

   Οι αγώνες του Βαγγέλη Μπούτα συμβολίζουν την αέναη αντίσταση του ανθρώπου κόντρα στην εκμετάλλευση και την αδικία στον δρόμο για μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιοσύνης, ισότητας και ανθρωπιάς.

    Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ θα παρευρεθεί με αντιπροσωπεία του στην κηδεία του σπουδαίου Θεσσαλού αγωνιστή.

   ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ, ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.