Τελευταίες Ειδήσεις

Διαψεύδει τον Στόλντενμπεργκ η Αθήνα: Δεν υπάρχει διάλογος με Τουρκία


Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές πως ξεκινούν συζητήσεις Ελλάδας – Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση, όπως ανακοίνωσε ο γγ του Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.


 Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.


Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.


Το Twett του ΓΓ του ΝΑΤΟ που προαναγγέλει διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ έκανε γνωστό ότι η Τουρκία και η Ελλάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διάλογο.


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε εξελίξεις στα ελληνοτουρκιά.


Συγκεκριμένα, ο Νορβηγός πολιτικός ανέφερε ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να ξεκινήσουν τον διάλογο, για να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στην περιοχή.


«Υστερα από συζητήσεις που είχα με τον Ελληνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να συσταθεί ένας μηχανισμός στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.


Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο Δανός αξιωματούχος συμπληρώνει: Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι Σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντικός δίαυλος για διαβουλεύσεις για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια.


Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους Συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.