Τελευταίες Ειδήσεις

Δ. Τρικκαίων: Πρώτο μέλημα η ασφάλεια για τη νέα σχολική χρονιά


Με «εφόδιο» τις συγκεκριμένες ενέργειες της Αυτοδιοίκησης για τα σχολεία, παραβρέθηκε στη συνάντηση των διευθυντών/τριών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το πρωί της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου 2020, στο αμφιθέατρο «Απόστολος Γιαννακός» του σχολικού συγκροτήματος 1ου ΕΠΑΛ, 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, ΔΙΕΚ, ΣΕΚ Τρικάλων, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ξυνοπούλου, οι διευθυντές/τριες συγκεντρώθηκαν για τα θέματα που αφορούν στο άνοιγμα των σχολείων. Μετά το καλωσόρισμα του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ν. Ντόγκα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα:
1. Καθαρίστριες/ές: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός (που υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα), εξετάζονται οι ενστάσεις και οι προσλήψεις γίνονται με καλύτερο εργασιακό καθεστώς. Το προσωπικό άμεσα αναλαμβάνει καθήκοντα, ενώ για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει, θα υπάρξει συνεννόηση με τον Δήμο.

2. Αντισηπτικά – απολυμαντικά - εξοπλισμός: Εχουν γίνει οι προμήθειες από τη Σχολική Επιτροπή και είναι διαθέσιμα για κάθε σχολική μονάδα, όπως προβλέπεται. Ζήτησε, δε, ο κ. Παπαστεργίου, έγκαιρη ενημέρωση για οποιοδήποτε σχετικό θέμα.

3. Μάσκες: Ο διαγωνισμός μέσω ΚΕΔΕ ανέδειξε 93 προτάσεις, εκ των οποίων επελέγησαν όσοι/ες πληρούσαν τις προδιαγραφές και αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η παράδοση των μασκών στα σχολεία. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζήτησε τη συνδρομή των διευθυντών/τριών για την ταχύτερη διαδικασία διανομής τους. 

4. Συντηρήσεις: Οι συνεχιζόμενες συντηρήσεις, επισκευές, καθαρισμοί, επιλύσεις προβλημάτων, συνεχίζονται κανονικά από τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων.

5. Καθαριότητα: Σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ, πρέπει να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός με βάση τις υπάρχουσες οδηγίες.

6. Κυλικεία: Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε τις πρόσφατες αποφάσεις για τη διανομή των προϊόντων σε συσκευασίες.

7. Συνεργασία. Είναι το σημείο στο οποίο στάθηκε ιδιαιτέρως ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Επεσήμανε εμφατικά τη σημασία της έγκαιρης ειδοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, προκειμένου άμεσα να επιλύονται τα προβλήματα ή, ακόμη καλύτερα, να προλαμβάνονται.

Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε έμφαση γενικότερα στις ιδιαιτερότητες της φετινής σχολικής χρονιάς, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας της σχολικής κοινότητας με την Αυτοδιοίκηση.

Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και η κ. Ξυνοπούλου, επισημαίνοντας την ουσία της υφιστάμενης συνεργασίας και των συνολικών βημάτων που καθημερινώς θα αξιολογούνται, προς όφελος μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.