Τελευταίες Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, διαφημίζει τις προσλήψεις 200 συμβασιούχων στις δημόσιες δομές υγείας, για να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την υποχρηματοδότηση και τα μεγάλα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό


Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, κάνοντας «πλάτες» στην κυβέρνηση της Ν.Δ, που δεν εξασφαλίζει επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, διαφημίζει την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την πρόσληψη 200 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στις δομές της δημόσιας υγείας της περιοχής.

Με το «επιχείρημα» ότι φροντίζει για την στελέχωση της δημόσιας υγείας, κάνει ανοιχτά «πλάτες» στην εφαρμογή της πολιτικής της Ε.Ε και όλων των αστικών κυβερνήσεων, που μεταφέρει ολοένα και περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες στην ευθύνη των Περιφερειών και Δήμων, περιορίζοντας σταδιακά την ευθύνη του κράτους σε υποτυπώδεις παροχές υγείας και πρόνοιας.

Οι κυβερνήσεις που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ προετοίμασαν το έδαφος με σχετική πρόβλεψη στο άρθρο 186, κεφάλαιο Ζ΄ του Ν. 3852/2010 σύμφωνα με το οποίο «οι Περιφέρειες ασκούν τις αρμοδιότητες των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι οποίες τους μεταβιβάζονται με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ύστερα από γνώμη της Ένωσης Περιφερειών».

Η πανδημία και η εξελισσόμενη καπιταλιστική οικονομική κρίση αξιοποιούνται από την κυβέρνηση, την περιφέρεια Θεσσαλία και τις άλλες περιφέρειες, για να περάσουν αντιλαϊκούς σχεδιασμούς χρόνων.

Την ίδια στιγμή που ο λαός κατανοεί την ανάγκη για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν, την ίδια ώρα που απαιτείται να υπάρξει γενναία χρηματοδότησή του από την κυβέρνηση για υλικοτεχνικές υποδομές και την κάλυψη εκατοντάδων στην Θεσσαλία και 30.000 πανελλαδικά κενών θέσεων νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού με πλήρη και μόνιμη εργασία, γίνονται σχεδιασμένες και συντονισμένες προσπάθειες από την κυβέρνηση, την περιφέρεια Θεσσαλίας και τις άλλες περιφέρειες να συγκαλυφτούν τα προβλήματα της κρατικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας. Να υπογραμμίσουμε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν προσλήφθηκε ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος, παρά μόνο έκτακτο επικουρικό υγειονομικό προσωπικό, σαν κι’ αυτό που εξήγγειλε ότι θα χρηματοδοτήσει και η περιφέρεια Θεσσαλίας!

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, σε συντονισμό με την κυβέρνηση, προωθεί στην πράξη πλέον την μεγαλύτερη απεμπλοκή του κράτους από τη χρηματοδότηση της Υγείας και στην Θεσσαλία, ανοίγει πιο πλατιά την πόρτα της διάσπασης του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της υγείας, της υποβάθμισής της, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης στην πορεία, των ΣΔΙΤ και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Η «μάσκα» του ενδιαφέροντος που φόρεσε η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, πλασάροντας ως λύσεις τη διεύρυνση της προσωρινής εργασίας, την συνέχιση της εργασιακής ανασφάλειας και τα μπαλώματα με τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού δεν μας ξεγελά.

Απαιτούμε ενιαίο, σύγχρονο, αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με δωρεάν όλες τις παροχές υγείας σε όλο το λαό, χωρίς ΣΔΙΤ, επιχειρηματική δράση. Ενισχυμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ουσιαστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Στελέχωση όλων των Δημόσιων Μονάδων Υγείας της Θεσσαλίας και γενικότερα με το αναγκαίο μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.