Τελευταίες Ειδήσεις

Τρεις οι υποψήφιοι μέχρι στιγμής για το Δήμο Φαρκαδόνας


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δύο υποψηφιότητες προέρχονται από την Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας και μία από την Δημοτική Ενότητα Πελινναίων


Οι διεργασίες για την εκλογή νέου δημάρχου Φαρκαδόνας συνεχίζονται μεταξύ των 9 της ομάδας πλειοψηφίας. Το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΡΗΝΗ LIVE έγινε η πρώτη άτυπη συνάντηση της ομάδας προκειμένου να εξεταστεί το ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά την πρώτη συνάντηση των 9 αναπτύχτηκε ένας γόνιμος διάλογος προκειμένου να κατατεθεί το ενδιαφέρον, το οποίο η πλειονότητα των μελών εξέφρασε την άποψη να είναι όσο το δυνατό μικρότερο προκειμένου να αποφευχθούν τριγμοί στην ομάδα και να οδηγηθούν σε μια «αναίμακτη» επιλογή-εκλογή.


Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» αναφέρουν πως κατατέθηκε ενδιαφέρον από 3 συνολικά άτομα. Δυο εξ αυτών εκλέγονται στην Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας κι ένας εξ αυτών στη Δημοτική Ενότητα Πελινναίων.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης και μετά το διάλογο που αναπτύχτηκε φέρεται να ασκήθηκαν πιέσεις ώστε ένα από τα δυο άτομα της Οιχαλίας να αποσύρει την υποψηφιότητα. Αρχικά το συγκεκριμένο άτομο δεν φέρεται διατεθειμένο να αποσύρει την υποψηφιότητα, εμφανίστηκε ωστόσο διαλλακτικό, υποστηρίζοντας, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα σκεφτεί και θα αποφασίσει τελικώς μέσα στις επόμενες ημέρες. Μάλιστα υπογράμμισε ότι την τελική του απόφαση θα ανακοινώσει την επόμενη Παρασκευή, σε νέα άτυπη συνάντηση της ομάδας.


Η εκλογή του νέου δημάρχου αναμένεται να διεξαχθεί πιθανώς την 1η Σεπτεμβρίου, όπου και λήγει η από το νόμο προθεσμία ανάδειξης νέου δημάρχου.


Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκεντρώνουμε και σύμφωνα με το πρώτο σενάριο της καθόδου τριών υποψηφίων δεν πρόκειται να υπάρξει δήμαρχος από την πρώτη ψηφοφορία και θα οδηγηθούμε σε δεύτερη και σε τρίτη ψηφοφορία.


Στην περίπτωση της απόσυρσης του ενός υποψηφίου της Οιχαλίας και της καθόδου ενός υποψηφίου από την Οιχαλία κι ενός από τους Πελινναίους, έμπειροι αυτοδιοικητικοί υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει δήμαρχος άμεσα καθώς με τη δεύτερη ψηφοφορία θα συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό που ορίζει ο νόμος.


Στο δεύτερο σενάριο και σύμφωνα με τα στοιχεία ο νέος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα προέρχεται από την Οιχαλία και βασισμένοι πάλι σε πληροφορίες θα συγκεντρώνει ποσοστό από 66,6% έως 85,71%, αφού εκτιμάται να λάβει 6 έως 7 θετικές ψήφους.


Σε αυτή την περίπτωση με δήμαρχο Οιχαλίας θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Οιχαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.