Τελευταίες Ειδήσεις

Η Κατερίνα Παπακώστα για την Τουριστική Επιχειρηματικότητα


Με αμείωτο το ενδιαφέρον για την Τουριστική Επιχειρηματικότητα, η Βουλευτής της ΝΔ  Νομού Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, κατόπιν της αναφοράς που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, προχώρησε σε δραστικότερα μέτρα. Συνάντηση με τον  Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας                                         κ. Γιάννη Μπουτίνα, στα Μετέωρα, σχετικά με όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά και για τα αιτήματά τους προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή τουριστικού προϊόντος, να αυξηθεί η ζήτηση καταλυμάτων στην περιοχή και να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη του κλάδου.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε δύο άξονες. Στον μεν πρώτο άξονα, έμφαση δόθηκε στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και τη θέσπιση νομοθετικά μέτρων-ρυθμίσεων  που θα βοηθούσαν ιδιαίτερα στην αλλαγή αυτού του σκηνικού. Στον δεύτερο, δε άξονα, ζητήθηκαν εκ μέρους της περιφέρειας φοροελαφρύνσεις για τους Ξενοδόχους και τους τουριστικούς επαγγελματίες, αλλά και γενικότερα μέτρα στήριξης και βοηθητικά προγράμματα.

Πιο αναλυτικά, με γνώμονα την θωράκιση της δημόσιας υγείας, αιτούνται άμεση ενημέρωση  για τα πρωτόκολλα υγείας καθώς επίσης και έγκαιρη γνωστοποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών από χώρες Ε.Ε. Επιπρόσθετα, έχει καταστεί αναγκαίο ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για AIRBNB όπως επίσης και στήριξη της καμπάνιας για τον εσωτερικό τουρισμό και τον οδικό τουρισμό, αλλά και η προώθηση της καμπάνιας της Περιφέρειας  σε Βαλκάνια ,Ελλάδα, Ρωσία . Ακόμη, προτάθηκε η ενίσχυση του θεματικού τουριστικού προϊόντος  που προσδίδει μία διαφορετική προσέγγιση στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών της περιοχής.
Παράλληλα, στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων επισημάνθηκε η μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο των τουριστικών επαγγελμάτων ,η αναστολή και διαγραφή του ΕΝΦΙΑ των καταλυμάτων για το 2020 όπως επίσης και η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών τελών και ρυθμίσεων μέχρι 30/09/2020 και ένταξη σε 36 δόσεις όλων των τελών για το τρέχον έτος. Επιδότηση των θέσεων εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις και παράλληλα πρόβλεψη ταμείου ανεργίας για τους εργαζόμενους που δεν θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους. Τέλος, επισημάνθηκαν και ζητήθηκαν ορισμένες διευκρινίσεις και τροποποιήσεις αναφορικά με τον κοινωνικό τουρισμό αλλά και για την κατάργηση της εντοπιότητας για λιγότερο από 60 χλμ.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το αν μπορεί ξεπεραστεί με δήλωση παραιτήσεως εκ των προτέρων από τον πελάτη η αστική ευθύνη ξενοδοχείου, μέσω εντύπου, το οποίο θα υπογράφεται από τον τελευταίο κατά την άφιξη.
«Με moto της Κυβέρνησης το restart tourism είμαστε παρόντες όχι μόνο για να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και για να προσφέρουμε ένα προσοδοφόρο έδαφος για την ανάπτυξη του Νομού μας και της Χώρας μας.» Δήλωσε η κα. Παπακώστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.