Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην Αγία Τριάδα Καλαμπάκας-Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Κυριακή της Πεντηκοστής και της Αγίας Τριάδος στο φερώνυμο παρεκκλήσι της Καλαμπάκας στην Ανατολική είσοδο της πόλης.
Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν με ιδιαίτερη κατάνυξη πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων στις οποίες χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος συμπαραστούμενος από κληρικούς της Μητρόπολης.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιότατος τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας στον αύλειο χώρο του γραφικού παρεκκλησίου βοηθούντος και του καλού καιρού που επικράτησε στην περιοχή.

Την κατανυκτική τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Αλέκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσίκαρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο Ειδικός Συνεργάτης κ. Νικολογιάννης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων αλλά και πλήθους πιστών που έσπευσαν να πάρουν την ευλογία του Σεβάσμιου Ποιμενάρχη ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και η χάρις του Τριαδικού Θεού να φωτίζει τα βήματα όλων στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Σημειώνεται τέλος ότι την Δευτέρα το πρωί ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία την οποία παρακολούθησαν πλήθος πιστών.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.