Τελευταίες Ειδήσεις

Υπεύθυνη και ψύχραιμη ηγεσία απέναντι στην προκλητικότητα του ΕρντογάνΗ προκλητικότητα της Τουρκίας και του Ερντογάν βαίνει κλιμακούμενη, γεγονός που συνεχίζει να τοποθετεί τη γείτονα χώρα στη θέση ενός πιστού παραβάτη του διεθνούς δικαίου.

Θα έλεγε κανείς ότι η προκλητικότητα της τελευταίας μακράς περιόδου ξεκίνησε με το ανυπόσταστο «τουρκολυβικό μνημόνιο».

Συνεχίστηκε με την απάνθρωπη εργαλειοποίηση της ανθρώπινης ζωής στον Έβρο, όπου Τουρκία και Ερντογάν πίεζαν πρόσφυγες και μετανάστες παράνομα να διαβούν τα ελληνικά σύνορα, απειλώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Σήμερα συνεχίζει με μια κρατική τουρκική εταιρεία να ζητά ενεργειακές γεωτρήσεις εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα μέσω της κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε και στέκεται στο ύψος της μεγάλης και ιστορικής της ευθύνης. Της ευθύνης για την απόλυτη προστασία των αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.


Ερμηνεύοντας την τουρκική αυτή στάση δεν μπορεί κανείς να μην αντιληφθεί την παράλογη συλλογιστική του Τούρκου Προέδρου, με την οποία πιστεύει ότι εκβιάζοντας και απειλώντας την Ελλάδα και κατ’ επέκταση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσε ο ίδιος να διασωθεί πολιτικά στο εσωτερικό της χώρας του. Να επουλώσει δηλαδή το πολύ τραυματισμένο πολιτικό του κεφάλαιο και να πετύχει οικονομική στήριξη από τη δύση.

Πρόκειται όμως για μια συλλογιστική και στρατηγική η οποία δεν μπορεί να βρει ευήκοα ώτα πουθενά. Αυτό διαφάνηκε ξεκάθαρα στον Έβρο τον Μάρτιο και σε όσα πετύχαμε εκεί. Στην απειλή που αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά.

Εκεί, η απειλή σε βάρος των συνόρων μας, σε βάρος δηλαδή των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, οδήγησε σύσσωμη την ευρωπαϊκή πολιτική και διπλωματική ηγεσία να σταθεί στο πλευρό του Έλληνα Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από εκεί, το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν απειλείται αντήχησε παντού.

Εκεί, η αποτελεσματική στρατιωτική άμυνα της χώρας μας ως γεγονός, ως εικόνα και ως μήνυμα, κατέδειξε σε όλους ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή, αλλά ισχυρή χώρα.

Μια χώρα που υπερασπίζεται τα δικαιώματά της. Μια χώρα που δεν είναι μόνη. Μια χώρα που έχει μια ισχυρή διεθνή και ευρωπαϊκή συμμαχία.Και εάν όλα αυτά στο παρελθόν φάνταζαν δύσκολο να επιτευχθούν, σήμερα αποτελούν το φανερό και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα μιας στρατηγικής και μιας πολιτικής, μιας κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού που προστατεύουν απόλυτα τη χώρα μας και τους Έλληνες.

Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, παρακολουθώ στενά την εξέλιξη της κατάστασης. Αντιλαμβάνομαι μάλιστα ξεκάθαρα ότι τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης που η ελληνική κοινωνία δείχνει στην κυβέρνησή μας και στον Πρωθυπουργό είναι αποτέλεσμα της κοινής συνείδησης όλων, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει και υπηρετεί τον ύψιστο στόχο να διαφυλάσσει κάθε εθνικό συμφέρον.

Φίλες και φίλοι,

Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στην ιστορικά ταραχώδη γεωπολιτική μας γειτονιά, με έναν Ερντογάν να παραληρεί και να είναι σταθερά ασεβής σε βάρος κάθε κανόνα, καταλαβαίνουμε τη δυσκολία αλλά και την κρισιμότητα των στιγμών.

Ωστόσο αυτό το οποίο δεν πρέπει να χάσουμε είναι το πλεονέκτημα της ψυχραιμίας μας. Της αποφασιστικότητας της πολιτικής μας, της ενότητας και ομοψυχίας της κοινωνίας μας. Τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν, οι απειλές θα σιγήσουν και για ακόμη μια φορά η επιτυχία θα έρθει μέσα από την στόχευση και τη διορατικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.Θανάσης Λιούτας
Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεω

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.