Τελευταίες Ειδήσεις

Ειδικοί προειδοποιούν: Οι έφηβοι κάνουν ολοένα και λιγότερο σεξ - Ποιοι οι κίνδυνοι και η αντιμετώπισή τους


Ειδικοί προειδοποιούν: Μειώνεται ο μέσος όρος της ηλικίας των εφήβων που κάνουν σεξ. Γιατί αυτό πρέπει να προβληματίσει τους γονείς ώστε να σκεφτούν καλύτερα πώς πρέπει να ενημερώσουν το παιδί τους.

Το σεξ στην εφηβική ηλικία γίνεται όλο και πιο συχνό και η ενημέρωση των νέων είναι απαραίτητη για την ασφαλή ικανοποίησή της σεξουαλικής πράξης.

Τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος της ηλικίας, κατά την οποία οι έφηβοι κάνουν σεξ, συνεχώς μειώνεται. Όμως πόσα ξέρουν στ’ αλήθεια οι έφηβοι για τον τρόπο, που λειτουργεί το πέος, το πώς γίνεται η ερωτική πράξη και ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που υπάρχουν;

Είναι γεγονός πως η εφηβεία είναι μια περίοδος με πολλές αλλαγές. Στην αρχή αυτής της περιόδου η σωματική ανάπτυξη (όσον αφορά κυρίως στο μυοσκελετικό σύστημα, δηλαδή στο ύψος, στο βάρος κλπ.) είναι τόσο έντονη, που συγκρίνεται σε ρυθμό μόνο με την πρώτη βρεφική ηλικία.


Oι έφηβοι συνήθως ψηλώνουν απότομα, βλέπουν τα γεννητικά τους όργανα να μεγαλώνουν, να αυξάνεται η τριχοφυΐα τους στο πρόσωπο και στο σώμα τους, να βαραίνει η φωνή τους, να αναπτύσσεται ραγδαία η σεξουαλικότητά τους…

Επιπλέον αρχίζουν να εξοικειώνονται με τις στύσεις τους, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουν τον μηχανισμό, με βάση τον οποίο αυτές συμβαίνουν.

Τα αγόρια στην εφηβεία βιώνουν μια «έκρηξη» αλλαγών. Από τη μια στιγμή στην άλλη μεταμορφώνονται σωματικά σε άνδρες», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος (www.krokkas.gr).

«Πολλές φορές, όμως, δεν αισθάνονται έτοιμοι για αυτές τις αλλαγές. Έχουν απορίες και συχνά ντρέπονται να τις εκφράσουν. Νιώθουν ότι το σώμα τους μεταμορφώνεται, διαπιστώνουν ότι έχουν ορμές και ανάγκες… Είναι σημαντικό να μιλήσουν για όλα αυτά σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται, καθώς οι φίλοι και το Διαδίκτυο δεν είναι οι πιο ασφαλείς πηγές πληροφόρησης».

Όλοι οι κίνδυνοι και οι σωστή αντιμετώπιση γύρω από το σεξ στην εφηβεία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.