Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών κ΄ Μετεώρων κ. Θεόκλητος



    
   
  Την Κυριακή 24 Μαΐου, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα τελέσει την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό αγίου Νικολάου Βυτουμά.
    
 Την Τρίτη 26 Μαΐου, ώρα 9.30 μ.μ έως 12.30 μετά τα μεσάνυχτα περίπου, θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει κατά την τέλεση της ιεράς αγρυπνίας (εσπερινός-όρθρος-θεία Λειτουργία) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, επί τη αποδόσει του Πάσχα.

     Την Τετάρτη 27 Μαΐου το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκκλήσι Αναλήψεως του Κυρίου Καλαμπάκας.

     Την Πέμπτη 28 Μαΐου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα τελέσει την θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Τρυγόνας. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Φανουρίου Χατζηγεωργίου.


Ενημέρωση-Διευκρίνιση περί της αποδόσεως του Πάσχα

Στην ορθόδοξη λειτουργική ζωή, κάθε Δεσποτική και Θεομητορική εορτή εορτάζεται συνήθως επί μία εβδομάδα, με εξαίρεση την εορτή του Πάσχα, η οποία εορτάζεται επί 39 συνεχόμενες ημέρες. Την τελευταία ημέρα αυτού του λειτουργικού κύκλου, τελείται η απόδοση της εορτής, η λήξη θα μπορούσαμε να πούμε με άλλα λόγια, κατά την οποία οι ακολουθίες, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι ίδιες με την κύρια ημέρα.
Με βάση τα ανωτέρω, η απόδοση του Πάσχα η οποία θα τελεσθεί και φέτος στους ιερούς ναούς, όπως κάθε έτος άλλωστε, δεν αποτελεί μετάθεση της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, την Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 9.30 μ.μ. έως 12.30 μετά τα μεσάνυχτα περίπου, θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία (εσπερινός-όρθρος-Θ. Λειτουργία) επί τη αποδόσει του Πάσχα, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.