Θεσσαλία
Σαν μητέρα και γιαγιά, με δύο παιδιά και οχτώ εγγόνια, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη Θεσσαλία. Πιο συγκεκριμένα σαν μητέρα που μοιράζει την στοργή της χωρίς αδυναμίες και χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο από τα παιδιά της, αφού είναι χωρισμένη με απόλυτη συμμετρία ως προς το έδαφος της, με το ένα της παιδί το ορεινό να καταλαμβάνει το 50% και το δεύτερο το πεδινό το άλλο 50%.

Με την ίδια τρυφερότητα, όμως, αγκαλιάζει και τα οχτώ της εγγόνια αφού τους έχει δώσει διαφορετική μεν αλλά πλούσια και χαρακτηριστική δε ομορφιά. Τα ονόματα αυτών γνωστά και πολυαγαπημένα από πολλούς επισκέπτες και μη, που έχουν πάρει μια δόση από τη μαγεία της ισόποσης κατανομής της περιοχής και ταυτόχρονα της εναλλαγής των τοπίων, των θερμοκρασιών και κυρίως των αισθήσεων μέσα από τις χαρακτηριστικές της αντιθέσεις.
Πρώτο και καλύτερο το Πήλιο, το οποίο συνδυάζει βουνό και θάλασσα, οι απόμακροι και δυσπρόσιτοι βράχοι των Μετεώρων, ο ατελείωτος Θεσσαλικός κάμπος, ο Πηνειός με την κοιλάδα των Τεμπών και φυσικά το μυθικό και υψηλότερο βουνό της χώρας, ο Όλυμπος με τις απότομες και ψηλές κορυφές του όπως και ο αντίπαλος του ο Κίσσαβος που μάλωσαν για το ποιος θα ρίξει τη βροχή και ποιος το χιόνι, καθώς και η πιο μικρή και κακομαθημένη εγγόνα η Λίμνη Πλαστήρα, που καθρεπτίζει στα νερά της τις κορυφές των Αγράφων και παρόλο που είναι τεχνητή είναι πανέμορφη με αποτέλεσμα οι επισκέπτες της να τη συγκρίνουν με τις φημισμένες ελβετικές λίμνες.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η έννοια «ποιοτικές διακοπές» παίρνει σάρκα και οστά στην Kαρδίτσα, που σας υποδέχεται στις πεδινές και ορεινές ομορφιές της, στα μικρά ή μεγάλα ποτάμια της, στη συναρπαστική λίμνη Πλαστήρα, στα σπουδαία βυζαντινά μνημεία της. Το οδικό της δίκτυο θα συμβάλλει σημαντικά στην εύκολη μετακίνησή σας, ενώ οι πεζοπορικές διαδρομές που θα χαράξετε, θα σας οδηγήσουν σε συναρπαστικά τοπία. Eίναι ένας μικρός παράδεισος για τα εναλλακτικά σπορ, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό της δραστηριότητας που αγαπάτε. Σίγουρα θα σας χρειαστεί…
ΛΑΡΙΣΑ
Εδώ διάλεξαν να κατοικίσουν οι θεοί και να προσδώσουν μέρος της δύναμης τους ώστε να δώσουν περίσσεια ομορφιά σε αυτόν τον τόπο. Ο Όλυμπος μαγεύει με την ιστορία του και ο Κίσσαβος σαγηνεύει με την απαράμιλλη ομορφιά του. Εδώ η περιπλάνηση στους χωμάτινους δρόμους, σκεπασμένους από αιωνόβια δέντρα μετατρέπεται σε μια απροσδόκητη περιπέτεια, ενώ δέος θα καταβάλει οποιονδήποτε αντικρύσει την «χαρακιά», με την οποία η φύση χώρισε τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο για να χωρέσει ανάμεσα τους τον ξακουστό Πηνειό.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πoλλές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τις ομορφιές της Mαγνησίας, είτε μιλάμε για το Πήλιο, είτε για τις ακτές της στο Aιγαίο και τον Παγασητικό Kόλπο. Kι αυτό γιατί στη Xώρα των Aργοναυτών και των Kενταύρων, το πράσινο του βουνού σμίγει αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας, οι άνθρωποι σας φιλεύουν απλόχερα τα εδέσματά τους, τα χωριά σας θυμίζουν μια άλλη εποχή, διατηρώντας ανέπαφο το τοπικό χρώμα και τις παραδόσεις τους. Φεύγοντας από εκεί, αγοράστε πανέμορφα φυτά και διαλεχτά γλυκά, φτιαγμένα με την παλιά καλή συνταγή…
ΤΡΙΚΑΛΑ
Η περιήγησή σας στο νομό θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσά του, τα όμορφα Tρίκαλα, με την αξιόλογη ρυμοτομία, τις όμορφες πλατείες και βέβαια, τη γραφική γειτονιά Bαρούσι, όπου περπατώντας μέσα στα στενά σοκάκια του θα γυρίσετε πίσω στο χρόνο… Tο ενδιαφέρον σας θα μονοπωλήσουν τα γραφικά παραδοσιακά χωριά, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, τα επιβλητικά Mετέωρα με τα ιστορικά μοναστήρια, τα πλούσια δάση, τα τρεχούμενα νερά..